V Horních Počernicích začaly práce na novém podjezdu pod tratí, nahradí přejezd

Přejezd v Bystré ulici. Foto: Google Street ViewPřejezd v Bystré ulici. Foto: Google Street View

Omezení potrvají přes rok.

Technická správa komunikací (TSK) začala s budováním nového podjezdu pod železniční tratí z Prahy do Lysé nad Labem v městské části Horní Počernice. Vznikne v ulici Bystrá. Součástí bude i rekonstrukce části komunikace.

Podjezd vznikne v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Náchodská a F. V. Veselého/U tabulky. Přestavbou projde také prostor křižovatky s ulicí Jiřího ze Vtelna včetně navazujícího úseku této komunikace. Zahájení prací oznámila TSK v tiskové zprávě. Zakázku za 219 milionů korun získalo sdružení firem Subterra a Firesta-Fišer, rekonstrukce, stavby.

Nový podjezd nahradí stávající úrovňový přejezd. Samotný železniční most je navržený jako jednopolová rámová železobetonová konstrukce. Uliční profil v místě mostu zahrnuje dva jízdní pruhy, oddělený pás pro chodce na jedné straně a oddělený pás pro cyklisty na straně druhé.

Součástí této rozsáhlé přestavby bude rovněž úprava systému odvodnění včetně retence a napojení na stávající dešťovou kanalizaci, dále pak doplnění veřejného osvětlení, přeložky kabelových vedení, vodovodu a plynovodu. V rámci stavby budou doplněny chybějící komunikace pro pěší a cyklisty a navržena obnova a doplnění zeleně. Součástí stavby je rovněž doplnění zastávek autobusu MHD.

Stavba výrazně omezí dopravu v městské části. Stávající dopravní omezení jsou naplánována do 31. 7. 2024 a rozdělena na jednotlivé fáze podle stavebních prací s ohledem na zajištění příjezdu k průmyslovým areálům a na hřbitov.

Úsek komunikace křižující železniční přejezd bude uzavřen po celou dobu výstavby. Během uzavírky ul. Bystrá budou odkloněny linky MHD č. 209 a č. 220.

Tagy Firesta-Fišer Horní Počernice praha rušení přejezdů Subterra Trať 231 Praha -Lysá nad Labem - Kolín TSK Praha
30 komentářů