V další zemi mohou opět létat Boeingy 737 MAX. Singapur návrat schvaloval přes dva roky

Boeing 737 MAX 8 v barvách Singapore Airlines. Foto: FB / Dillon ChongBoeing 737 MAX 8 v barvách Singapore Airlines. Foto: FB / Dillon Chong

Od opětovné certifikace v loňském prosinci létají 737 MAX bez problémů.

Singapurský úřad civilního letectví dospěl k závěru, že úpravy letadla Boeing 737 MAX jsou dostatečné pro jeho bezpečný provoz. Singapur se tak stal další zemí, odkud mohou letadla tohoto typu uzemněné od března 2019 létat.

O schválení informovala agentura Reuters. Singapur byl s Čínou poslední zemí v Asii, která provoz těchto letadel dosud neschválila. Jde o dobrou zprávu i pro místní aerolinky. Singapore Airlines jich mají ve flotile šest (původně pro Silk Air) a další objednané.

Singapore Airlines poslaly během uzemnění všechny letouny do Austrálie, nyní se chystají na jejich postupný návrat do provozu. Většina je jich ještě v laku Silk Air. Dopravce očekává do března příštího roku převzetí dalších sedmi strojů.

Boeing v posledních týdnech nově získal povolení pro provoz 737 MAX po úpravách v Indii, minulý týden v  Malajsii. Boeing doufá i v povolení v Číně, kde ji vykonal několik zkušebních letů. Nejpozději na přelomu roku by měly letouny létat také v Etiopii, kde došlo k poslední tragické nehodě.

Provoz letadel 737 MAX byl obnoven loni v prosinci, nejdříve v USA a Brazílii. Od té doby nezaznamenaly aerolinky žádné zásadní bezpečnostní problémy.

Tagy Boeing 737 MAX Singapore Airlines Singapur
Žádné komentáře