V centru Ostravy se srazily dvě tramvaje, zranilo se sedm lidí

Srážka tramvají v Ostravě. Foto: Roman Škarda / FacebookSrážka tramvají v Ostravě. Foto: Roman Škarda / Facebook

DPO zavedl náhradní autobusovou dopravu.

V centru Ostravy se dnes ráno srazily dvě tramvaje. Zranilo se při tom osm lidí, většinou při pádu. Příčina nehody zatím není známa, na místě zasahovali záchranáři. ČTK to sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková. Dopravní podnik Ostrava (DPO) zavedl náhradní dopravu.

Nehoda se stala před 06:30 na křižovatce ulic 28. října a Nádražní. „Příčina a důvod dopravní nehody bude předmětem šetření,“ uvedla Michalíková. Dodala, že škoda se pohybuje v řádu několika milionů korun. „Z dosud nezjištěného důvodu došlo k nárazu jedoucí tramvaje do tramvaje před ní stojící,“ doplnila.

U obou řidičů byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. „Žádáme případné svědky dopravní nehody, především řidiče motorových vozidel, kteří mají za čelním sklem kameru, a mohli tak zaznamenat průběh dopravní nehody nebo i jiné poznatky, aby se obrátili na linku 158,“ doplnila.

DPO na svých internetových stránkách oznámil, že tramvajové linky odklání z centra na Hranečník. Mezi Karolinou a hlavním nádražím jezdí náhradní autobusová doprava, mezi zastávkami Křižíkova a Hlučínská náhradní tramvaje.

Srážka tramvají v Ostravě. Foto: Roman Škarda / FacebookSrážka tramvají v Ostravě. Foto: Roman Škarda / FacebookSrážka tramvají v Ostravě. Foto: Pavel Večerka / Facebook

(ČTK)

Tagy dopravní podnik ostrava DPO ostrava srážka tramvají Stadler Tango NF2
29 komentářů