V Budějovicích už jsou čtyři nové Pantery, poprvé zajíždějí i do Jindřichova Hradce

Nové jednotky RegioPanter pro Jihočeský kraj. Pramen: České dráhyNové jednotky RegioPanter pro Jihočeský kraj. Pramen: České dráhy

ČD objednaly pro Jihočeský kraj deset nových RegioPanterů, zbylých šest má Škoda Transportation dodat do léta.

České dráhy začaly v Jihočeském kraji nasazovat další dva nové RegioPantery (ř. 650), z deseti objednaných tak jsou v Českých Budějovicích už čtyři. První dva byly dodány v polovině února. V oběhu mají nové jednotky už i první výkony ve směru Jindřichův Hradec, sdělil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Celkem tak už mají České dráhy na jihu Čech osm elektrických jednotek RegioPanter, čtyři z téměř deset let staré série a čtyři z nové objednávky. Pantery jezdí na vlacích z Českých Budějovic do Českých Velenic, Strakonic a Písku, v Jindřichově Hradci by se měly objevovat ve všední dny na vlacích 1736 (ČB 15:01 – JH 16:02), 8321 (JH 17:44 – VnL 18:20), 8304 (VnL 6:54 – JH 7:29) a 1735 (JH 7:55 – ČB 8:59), o víkendech pak pendlují na osobních vlacích mezi Veselím nad Lužnicí a Jindřichovým Hradcem.

České dráhy objednaly pro Jihočeský kraj deset nových RegioPanterů, zbylých šest má Škoda Transportation dodat do léta. Jednotky mají například klimatizaci, wifi, elektrické zásuvky 230 V i USB porty. Soupravy pro Jihočeský kraj jsou dvouvozové, mají maximální rychlost 160 km/h, výkon 1 360 kW, 140 míst k sezení a délku přibližně 53 metrů. Z jihočeské regionální dopravy vytlačí soupravy s lokomotivou, což povede k vyřazení lokomotiv řady 242, kterým se přezdívá Plecháč.

Dráhy do budoucna počítají s objednávkou dalších jednotek, chtějí je pravidelně nasazovat i na Lipenku (trať Rybník – Lipno).

Tagy České dráhy Jihočeský kraj RegioPanter Škoda Transportation
42 komentářů