V Brně skončilo pro cyklisty nebezpečné přejíždění Hladíkovy, vznikl podjezd

Nový podjezd pod Hladíkovou ulicí v Brně. Foto: Magistrát města BrnaNový podjezd pod Hladíkovou ulicí v Brně. Foto: Magistrát města Brna

Město připravuje další podjezd na Křenové ulici.

Lidí na kolech či koloběžkách na páteřní cyklostezce Krakov – Vídeň v Brně už nemusí nebezpečně přejíždět Hladíkovu ulici. Město zde po letech plánů dokončilo stavbu podjezdu pod silnicí. Následovat budou další řešení pro bezpečnější průjezd Brnem. Už nyní má vedení města technickou studii cyklopodjezdu pod Křenovou. Toho by se lidé mohli dočkat za tři roky souběžně s rekonstrukcí ulice.

Doteď museli čtyřproudou silnici překonávat s využitím blízkého přechodu pro chodce. Řada cyklistů ale volila přímější cestu a docházelo tak k nebezpečným situacím. Věřím, že nyní bude cesta pohodlnější a bezpečnější pro všechny účastníky provozu. Trasa je cyklisty hojně využívaná, proto pro nás bylo důležité zajistit jim vhodné podmínky,“ uvedla primátorka města Markéta Vaňková.

Podchod se stavěl od března. „Zajistili jsme také předčasné užívání tak, aby tudy mohli cyklisté jezdit ještě v letošní sezóně a nemuseli čekat na dokončení administrativních záležitostí kolem kolaudace stavby,“ doplnil radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl. Místem podle oficiálních dat projede až dva tisíce lidí na kole denně.

Na projekt navážou další, které mají také za cíl zvýšit bezpečnost a pohodlí cyklistů. „Již nyní disponujeme technickou studií podjezdu pod ulicí Křenová, který vybudujeme v koordinaci s rekonstrukcí této komunikace. Ta je v předběžném harmonogramu plánována na rok 2025,“ dodala Vaňková.

Tagy brno podjezd Hladíkova
20 komentářů