V Brně se čelně srazila tramvaj s trolejbusem, až 40 zraněných

Nehoda trolejbusu a tramvaje v Brně v Křenové ulici. Foto: Drážní inspekceNehoda trolejbusu a tramvaje v Brně v Křenové ulici. Foto: Drážní inspekce

V Brně dnes došlo k jedné z největších nehod v městské hromadné dopravě v Česku. V Křenové ulici došlo k

V Brně dnes došlo k jedné z největších nehod v městské hromadné dopravě v Česku. V Křenové ulici došlo k čelní srážce tramvaje s trolejbusem na místě je podle hasičů předběžně 40 zraněných.

O nehodě na twitteru informoval Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje. Sedm cestujících museli hasiči z trolejbusu vystříhat hydraulickými nůžkami.

K nehodě došlo ve 13:44 na zastávce Masná. Nehoda mohla dopadnout podstatně hůře: zatímco trolejbus linky 33 jel s cestujícími, tramvaj jela jako služební jízda. „Při nehodě byly dle dosavadních odhadů zraněny desítky osob převážně z trolejbusu a prvotně byla škoda odhadnuta na více než milion korun. Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti mimořádné události v místě jejího vzniku,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Záchranáři později upřesnili, že bylo zraněno celkem 38 lidí, z toho 12 těžce. Kvůli nehodě zaktivovali záchranáři takzvaný traumaplán. Drážní inspekce později uvedla, že bylo 32 lidí zraněno lehce a 8 těžce.

Podle Dopravního podniku města Brna je provoz na místě uzavřen, náhradní doprava je vedena z centra ulicí Mlýnská a do centra ulicemi Hladíkova. Místem momentálně neprojedou linky 8, 10, 12, 31, 33. Ostatní linky jedou odklonem.

 

Nehoda trolejbusu a tramvaje v Brně v Křenové ulici. Foto: Drážní inspekceNehoda trolejbusu a tramvaje v Brně v Křenové ulici. Foto: Drážní inspekceNehoda trolejbusu a tramvaje v Brně v Křenové ulici. Foto: Drážní inspekceNehoda trolejbusu a tramvaje v Brně v Křenové ulici. Foto: Drážní inspekce
Tagy Dopravní podnik města Brna DPMB
29 komentářů