V Brandýse začne provoz nového P+R , nabídne i 76 míst pro jízdní kola

Parkovací dům v Brandýse nad Labem. Foto: Kateřina Stránská / Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará BoleslavParkovací dům v Brandýse nad Labem. Foto: Kateřina Stránská / Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav

Většinu nákladů na stavbu zaplatí evropská dotace.

Město Brandýs nad Labem – Stará Boleslav dokončilo svoji největší investici za poslední roky. Od úterý 1. února spustí provoz nového parkovacího domu v režimu P+R. Radnice již zveřejnila i ceník parkování.

Dům vyrostl v těsné blízkosti brandýského nádraží. Nabídne celkem 316 míst pro osobní auta a 76 pro jízdní kola. K dispozici je i šest stání pro elektromobily se třemi dobíjecími stanicemi.

Město si od něj slibuje usnadnění cestování do hlavního města i řešení problému s parkováním zejména v centru. To často sloužilo jako odstavné parkoviště pro dojíždění do Prahy.

Stavba domu začala na podzim 2019. Zakázku získala společnost BAK za 140 milionů korun. Téměř sto milionů korun zaplatí městu Integrovaný regionální operační program IROP.

Denní parkovací lístek (6:00–18:00) motoristy přijde na 45 korun, stejnou sumu pak zaplatí za noční parkování (18:00–6:00). Měsíční parkovací karta bude stát 1 210 korun, roční pak 14 520 korun. První stovka abonentů získá výhodnější parkovné (968 Kč/měs., 11 616 Kč/rok). Uložení kola (0:00-24:00) přijde na pět korun.

Nárazové parkovné bude možné hradit prostřednictvím aplikace MPLA, hotovostně nebo platební kartou. Automaty přijímají mince v hodnotách 5,-, 10,-, 20,- a 50,- Kč a bankovky v hodnotách 100,-, 200,- 500,- a 1 000,- Kč. Parkovací kartu v režimu stání 24 hodin/7 dní v týdnu pak zájemci pořídí v Technických službách Brandýs-Stará Boleslav.

Parkovací dům v Brandýse nad Labem. Foto: Kateřina Stránská / Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará BoleslavParkovací dům v Brandýse nad Labem. Foto: Kateřina Stránská / Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará BoleslavParkovací dům v Brandýse nad Labem. Foto: Kateřina Stránská / Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará BoleslavParkovací dům v Brandýse nad Labem. Foto: Kateřina Stránská / Městský úřad Brandýs nad Labem - Stará Boleslav

 

Tagy Brandýs nad Labem P+R P+R parkoviště ve Středočeském kraji
63 komentářů