V Berouně vrcholí rekonstrukce Plzeňské, začala poslední etapa

Oprava Plzeňské ulice v Berouně. Foto: Městský úřad v BerouněOprava Plzeňské ulice v Berouně. Foto: Městský úřad v Berouně

Omezení mají skončit 25. srpna.

Velké dopravní omezení v Berouně vstupuje do poslední etapy. Rekonstrukce Plzeňské ulice a třídy Politických věznů se dnešním dnem posunula do úseku od křižovatky s Okružní ulicí až k mostu přes Berounku. Na rozdíl od předchozích úseků půjde ale jen o částečnou uzavírku.

O posunu v opravě informovalo na svých stránkách město Beroun. „Vozovka se bude opravovat po jízdních pruzích ve dvou fázích a provoz zde bude kyvadlový, řízený semafory. Z tohoto důvodu bude mimo provoz světelná signalizace na křižovatce u Plzeňské brány,“ popsala radnice opatření na svých stránkách.

Z třídy Politických vězňů není možné odbočit do Okružní ulice a na Wagnerovo náměstí, kam se řidiči dostanou po objízdné trase Plzeňská, Bratří Nejedlých a Za Městskou horou. Rovněž je uzavřen výjezd z Husova náměstí Českou ulicí. Z Husova náměstí se bude vyjíždět okolo radnice ulicí Na Klášteře a Havlíčkova. Ve všech těchto ulicích s výjimkou náměstí proto bude platit po celou dobu uzavírky zákaz zastavení.

Mapa omezení dopravy v Berouně. Foto: Městský úřad Beroun

Oprava se dotkne i autobusové dopravy. Mimo provoz je zastávka U Černého koně (u Duslovy vily). Cestující budou nastupovat na náhradní zastávce U Plzeňské brány (u Billy). V druhé fázi bude uzavřen směr do centra, mimo provoz tak bude zastávka U Černého koně (u parkovacího domu) a mimořádně bude zřízena náhradní zastávka před budovou Medicentra. Detaily o změnách jsou na stránkách Pražské integrované dopravy.

Oprava má skončit 25. srpna. Zakázku pro Krajskou správu a údržbu silnic Středočeského kraje zajišťuje společnost Froněk.

Tagy Beroun II/605 Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje
3 komentáře