V Bavorově vykolejil na výhybce osobní vlak GWTR, událost se obešla bez zranění

Vykolejení osobního vlaku GWTR v Bavorově. Foto: Drážní inspekceVykolejení osobního vlaku GWTR v Bavorově. Foto: Drážní inspekce

Škoda je odhadována na 130 tisíc korun.

Jednou nápravou dnes ráno vykolejila motorová jednotka RegioSprinter ve stanici Bavorov na trati Číčenice – Volary. Při nehodě na výhybce došlo došlo ke škodě 130 tisíc korun.

„ V době vzniku mimořádné události cestovalo ve vlaku pět cestujících. Mimořádná událost se obešla bez zranění,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Provoz na trati byl obnoven ve 12.45 hodin. Drážní inspekce na místě provádí šetření příčin a okolností vzniku této mimořádné události.

Šlo o osobní vlak společnosti GW Train Regio. „Podle předběžných zjištění došlo k chybě u strojvedoucího, když nerespektoval zábleskové světlo samovratné výhybky,“ řekl Robert Krigar, předseda dozorčí rady GW Tran Regio. Do vyšetření události je strojvedoucí postaven mimo službu.

V Bavorově vykolejil na výhybce osobní vlak, událost se obešla bez zraněníV Bavorově vykolejil na výhybce osobní vlak, událost se obešla bez zranění
Tagy Číčenice - Volary GW Train Regio GWTR RegioSprinter vykolejení vlaku
44 komentářů