Uzavírka D1 skončila, zemřel během ní řidič kamionu

Demolice mostu na D1 u Kaliště. Pramen: ŘSDDemolice mostu na D1 u Kaliště. Pramen: ŘSD

Řidiči kamionů často nerespektovali značení a vytvářeli komplikace na objížďce pro osobní auta.

Dálnice D1 je po dvou dnech opět průjezdná. Ředitelství silnic a dálnic obnovilo provoz v úseku u Kaliště mezi kilometry 21 a 34, který byl kvůli bourání mostu od sobotního večera uzavřen. Zprovoznění dálnice oznámil na twitteru šéf ŘSD Radek Mátl.

„Objízdné trasy zrušeny. Doprava je plynulá bez kolon. Omlouvám se za komplikace v průběhu uzavírky a děkuji řidičům za trpělivost,“ doplnil Mátl. V souvislosti s uzavírkou došlo v neděli ke smrtelné nehodě, když řidič kamionu nedobrzdil při dojezdu do kolony ve směru na Prahu a po nárazu zahynul. Kvůli uzavírce se tvořily kolony v obou směrech.

Stavbaři bourali most na 24. kilometru poblíž Kaliště. Dálnice byla zcela zavřená 48 hodin od sobotních 20:00 do dnešních 20:00. Termín uzavírky byl podle ŘSD jediný vhodný, neboť se počítalo s útlumem nákladní dopravy. Dálnici následně překlene nový most.

Osobní vozidla jezdila během uzavírky přes Benešov, nákladní auta byla směrována přes Tábor a D3. Řidiči kamionů ale často značení nerespektovali a vytvářeli komplikace na objížďce pro osobní auta.

Tagy demolice mostu ŘSD uzavírka D1
29 komentářů