Ústecký kraj spustil novou aplikaci pro cestování veřejnou dopravou

Informační leták k aplikaci DÚKapkaInformační leták k aplikaci DÚKapka

Aplikace umožňuje vyhledávání spojení i nákup jízdenky pro všechny dopravní prostředky v rámci Dopravy Ústeckého kraje.

S několikaměsíčním zpožděním mají cestující v Ústeckém kraji nově k dispozici mobilní aplikaci DÚKapka, která jim má usnadnit pohyb po celém regionu. Koupit přes ní půjde veškeré jízdenky.

Spuštění aplikace oznámila Doprava Ústeckého kraje v tiskové zprávě. Uznávat ji budou všichni krajští dopravci i integrované městské hromadné dopravy. Aplikace je již ke stažení zdarma na Google Play a App Store.

Pro cestující otevírá kromě informací o poloze spojů možnost nákupu jízdenek, půjde tak o alternativu k nákupu u řidiče. „Aplikaci jsme plánovali pro veřejnost spustit již na podzim, ale bohužel vzhledem k aktuální situaci a prodlouženému testování jak v rámci Android, tak i iOS, se spuštění pro veřejnost posunulo. Také jsme déle jednali s dopravci a partnery DÚK ohledně technických záležitostí,“ řekl vedoucí oddělení dopravní obslužnosti Krajského úřadu Ústeckého kraje Jakub Jeřábek.

Mezi hlavní funkce aplikace bude patřit nákup jízdních dokladů, vyhledávání spojení, zobrazení aktuální dopravní situace, jako jsou mimořádnosti na trati, výluky či zpoždění nebo také zobrazení polohy spoje. Nyní bude pro cestující dostupný nákup jízdenek pro jednotlivou jízdu a jednodenních síťových jízdenek. Jízdenku v mobilu zaplatí cestující jednoduše platební kartou. Až budou dopravci dostatečně technicky vybaveni kontrolovat jízdenky z mobilní aplikace strojově, bude umožněn i nákup časových vícedenních jízdenek.

Tagy Doprava Ústeckého kraje DÚK DÚKapka Ústecký kraj
45 komentářů