Ústecký kraj prohloubí tarifní propojení se Středočeským, DÚK bude platit až do Rakovníka

Vlak Die Länderbahn v 9:38 v Domoušicích. Foto: Jiří ZelenkaVlak Die Länderbahn v 9:38 v Domoušicích. Foto: Jiří Zelenka

Rozšíření integrace se týká linek U12 a U14.

Po nedávném rozšíření platnosti jízdenek Dopravy Ústeckého kraje (DÚK) až do Kralup nad Vltavou dojde od léta k dalšímu rozšíření tarifu na území Středočeského kraje.

Ústečtí krajští radní schválili změnu tarifu, která řeší i rozšíření do Středočeského kraje na linkách U12 a U14 provozovaných společností Die Länderbahn CZ. Jde o linky z Oseku město do Rakovníka a z Jirkova do Lužné u Rakovníka. Cestující tak bude moci dojet například na síťovou jízdenku DÚK do dalších středočeských měst.

Součástí schválených změn je i zdražení tarifu na mezinárodních autobusových linkách 588 z Chomutova do Marienbergu a 398 z Teplic do Altenbergu a do Drážďan. K navýšení cen zde dochází z podnětu německých partnerů.

Na všech autobusových a lodních linkách zasahujících až na území Německa bude používaný kilometrický tarif dopravce jednotně nahrazen tarifem DÚK. K tomu účelu byly vytvořeny nové tarifní zóny na území Německa.

K zatím poslední vlně propojení tarifů v Ústeckém a Středočeském kraji došlo od 1. dubna. Ústecký tarif od té doby platí do Slaného a Kralup nad Vltavou, PID do Litoměřic (zatím u jediné autobusové linky). Na Lounsku a Rakovnicku došlo k prodloužení platnosti tarifu DÚK u autobusů až do Nového Strašecí.

Tagy Doprava Ústeckého kraje DÚK linka U14 Jirkov - Chomutov - Lužná u Rakovníka PID Pražská integrovaná doprava Středočeský kraj U12 Osek - Most - Louny - Rakovník
57 komentářů