United Buses zůstávají na Zvonařce, zaplatily část faktur. Spor o nevzhledné nástupiště pokračuje

Odjezdové stání 48 v Brně na Zvonařce. Stav v červnu 2020. Foto: United BusesOdjezdové stání 48 v Brně na Zvonařce. Stav v červnu 2020. Foto: United Buses

Dopravce požaduje "kulturnější" odjezdové stání.

Dálkové společnosti United Buses zůstanou i nadále na brněnském autobusovém nádraží Zvonařka. Dopravce se dočasně dohodl na tom, že na Zvonařku bude dál zajíždět, uhradil část svých závazků. Provozovatel nádraží původně oznámil, že od zítřka zakáže dopravci vjezd.

„Uzavřeli jsme s panem Grundem (předseda představenstva ČSAD Brno holding, pozn. red.) odpoledne telefonickou dohodu. Umožní našim autobusům i nadále vjíždět do jejich areálu, aby byla zajištěna obsluha zastávky Brno, ÚAN Zvonařka na všech spojích našich linek tak, jak máme ve schválených jízdních řádech. Dali jsme si dva měsíce na to, abychom věc vyřešili. Jsem připraven s provozovatelem nádraží nadále jednat, ale za své peníze chci služby, které fakticky ocení a uvidí cestující veřejnost i řidiči autobusů.“ uvedl Karel Bílý, majitel United Buses.

Namísto požadovaných 174 korun za každý vjezd poslaly United Buses provozovateli nádraží částku odpovídající 50 korunám. Dopravce argumentuje tím, že jezdí z okraje nádraží a cestující ho času nemohou najít. Spoje budou nadále odjíždět z nástupiště 48. „Mezi hlavní požadavky patří přesun na kulturní nástupiště, ale nechceme tak cestujícím činit ze dne na den,“ dodal Bílý.

United Buses provozují z Brna tři autobusové linky.

Tagy brno ČSAD Brno holding ÚAN Zvonařka United Buses Zvonařka
18 komentářů