United Buses spouští linku z Třebíče do Prahy

Autobus Neoplan společnosti United Buses. Foto: UBAutobus Neoplan společnosti United Buses. Foto: UB

Nová linka nabídne tři páry spojů každý den kromě soboty.

Společnost United Buses rozšíří svoji síť autobusových linek o další spojení. Od 1. června začne jezdit na trase Praha – Jihlava – Třebíč.

Jízdenky na trasu začala prodávat dnes. Na trase nabídne tři páry spojů každý den kromě soboty, kdy pojedou dva spoje. Vybrané spoje zastaví navíc ještě v Humpolci nebo ve Zruči nad Sázavou. V Praze budou spoje začínat a končit na autobusovém nádraží Roztyly.

Jízdní řád pro linku United Buses Praha - Jihlava - Třebíč

Jízdní řád pro linku United Buses Praha – Jihlava – Třebíč

Z Třebíče do Prahy jezdí aktuálně jednou denně Trado-Bus ze skupiny ICOM Transport. „Novou autobusovou linkou reagujeme na poptávku obyvatel a zastupitelů Třebíče po lepším autobusovém spojení s Prahou,“ řekl majitel United Buses Karel Bílý. „Nedostatek spojů na trase, kde je evidentní poptávka, mne vedla k tomu abych zkusil oslovit jiné dopravce, zda nechtějí zavést komerční linku z Třebíče do Prahy. United Buses byly jediným dopravcem, se kterým se povedlo rozjet spolupráci až k finálnímu zavedení nové linky. S dopravcem jsem spolupracoval na synchronizaci dálkových spojů s linkami MHD,“ řekl zastupitel Třebíče Aleš Novák. Linka bude plně komerční mimo objednávku kraje či města.

Tagy Praha - Jihlava - Třebíč United Buses
47 komentářů