United Buses posílí spojení mezi Budějovicemi a Brnem, využije i severní trasy

Autobusy společnosti United Buses. Foto: United BusesAutobusy společnosti United Buses. Foto: United Buses

Společnost United Buses, která začala v polovině března provozovat autobusy mezi Českými Budějovicemi a Brnem, toto spojení od 4. května

Společnost United Buses, která začala v polovině března provozovat autobusy mezi Českými Budějovicemi a Brnem, toto spojení od 4. května ještě posílí. Přidá nové zastávky i nové expresní trasy. Celkem podle informací na stránkách firmy přibude 22 nových vnitrostátních spojů týdně.

Dopravce začal jezdit z Českých Budějovic do Brna 16. března 10x týdně v každém směru, zvolil přitom trasu přes Jindřichův Hradec, Jarošov nad Nežárkou, Strmilov a Telč. Tyto spoje nazývá rychlíky. Nově odkloní některé autobusy z Jindřichova Hradce na Kunžak a Dačice.

Nově zavádí i expresní segment, část autobusů pojede severní trasou z Jindřichova Hradce přes Pelhřimov a Humpolec, některé dokonce pojedou přes Tábor. Celkově dají rychlíky a expresy v součtu 44 spojení týdně, firma United Buses na nich spolupracuje s prostějovským Retrobusem.

„Postupné uvolňování zákazů by do veřejné dopravy mohlo vracet další cestující na této trase. Vyšším počtem spojů zachováme zákazníkům komfort volného místa okolo sebe. Přidáme expresní spoje obsluhující nové zastávky, například v Táboře, Pelhřimově, Dačicích či Kamenici nad Lipou,“ uvedl majitel firmy Karel Bílý.

Spojení mezi Českými Budějovicemi a Brnem se výrazně zhoršilo před dvěma lety, když z linky odešel RegioJet. Podrobnosti k jízdním řádům jsou na stránkách firmy.

Trasy United Buses mezi Budějovicemi a Brnem. Pramen: United Buses

Trasy United Buses mezi Budějovicemi a Brnem. Pramen: United Buses

 

Tagy České Budějovice - Brno United Buses
8 komentářů