Nový dopravce United Buses vyjíždí, začíná se spojením České Budějovice – Brno

Autobusy společnosti United Buses. Foto: United BusesAutobusy společnosti United Buses. Foto: United Buses

Na český autobusový trh vstupuje nový dopravce. Společnost United Buses vyjede v pondělí na novou trasu z Českých Budějovic do

Na český autobusový trh vstupuje nový dopravce. Společnost United Buses vyjede v pondělí na novou trasu z Českých Budějovic do Brna, plánuje i další linky.

Jízdenky začala už firma prodávat na svých stránkách. Za firmou stojí Karel Bílý, majitel českobudějovické firmy K.B.A. Tour, která jezdí hlavně pro cestovní kancelář. „Jezdili jsme dříve pro RegioJet, který na lince skončil. Snažili jsme se s nimi domluvit na převzetí licence, ale to nevyšlo. Proto zkoušíme teď na tuto trasu vyjet sami. Myslím, že už uzrála zase doba pro takové spojení,“ řekl Karel Bílý.

Spojení mezi oběma městy se výrazně zhoršilo před dvěma lety, když z linky odešel RegioJet. Na trase jezdí Tourbus a FlixBus, které ale mají jízdní řády postavené na ranní a dopolední odjezdy z Brna.

Jízdní řád počítá s 10 páry spojů týdně přes Jindřichův Hradec, Telč a Třebíč, vyjíždí ráno z Českých Budějovic, odpoledne se vrací zpět. 212 kilometrů dlouhou trasu mají autobusy zvládnout za 3 hodiny a 40 minut, tedy rychleji než vlak. Spojení mezi oběma městy vlakem trvá přes čtyři hodiny. Jízdenka vychází na 299 korun. Dopravce se spojil při tvorbě rezervačního systému s Biletem, který mu dodal i odbavovací automaty a aplikaci. Jízdenky jsou v prodeji i on-line, při nákupu přes internet cestující ušetří formou kreditů na další cesty.

Na trasu budou zatím nasazovat tři autobusy: Neoplan CityLiner, Neoplan TourLiner a Irisbus Arway.

United Buses se netají tím, že chce vstoupit i na další linky. Do rezervačního systému chce integrovat i jiné menší autobusové dopravce.

Tagy České Budějovice - Brno United Buses
40 komentářů