U Valašského Meziříčí se srazilo nákladní auto s vlakem Arrivy

Srážka vlaku a nákladního auta u Valašského Meziříčí. Foto: Drážní inspekceSrážka vlaku a nákladního auta u Valašského Meziříčí. Foto: Drážní inspekce

Vlak na přejezdu narazil do návěsu naloženého betonovou drtí.

(aktualizováno 18:46) Pět zraněných si vyžádala dnešní srážka osobního vlaku společnosti Arriva s nákladním autem. Zranění jsou lehká, provoz na trati 281 mezi Rožnovem pod Radhoštěm a Valašským Meziříčím je zastaven.

Počtem zraněných jde letos o jednu z největších nehod na přejezdech. Kromě řidiče nákladního automobilu jsou zraněni strojvedoucí, vlakvedoucí a cestující. Událost šetří Drážní inspekce. Škoda jen na vlaku je odhadována na 15 milionů korun, na infrastruktuře 700 tisíc korun a na autě 2 miliony korun.

K nehodě došlo ve 14:50 na přejezdu se světly bez závor mezi stanicemi Hrachovec a Zašová. Jednotka Stadler GTW následně vykolejila, nákladní auto se převrátilo. Vlak narazil do návěsu soupravy naloženého betonovou drtí. Ve vlaku cestovalo celkem dvanáct osob včetně personálu.

Od ledna do září došlo podle statistik Drážní inspekce ke 124 srá

Srážka vlaku a nákladního auta u Valašského Meziříčí. Foto: Drážní inspekceSrážka vlaku a nákladního auta u Valašského Meziříčí. Foto: Drážní inspekceSrážka vlaku a nákladního auta u Valašského Meziříčí. Foto: Drážní inspekceSrážka vlaku a nákladního auta u Valašského Meziříčí. Foto: Drážní inspekceSrážka vlaku a nákladního auta u Valašského Meziříčí. Foto: Drážní inspekce

žkám na přejezdech, meziročně jde o nárůst o čtyři případy. Zahynulo při nich 23 osob, 65 bylo zraněno.

 

Tagy Arriva vlaky drážní inspekce nehoda na přejezdu trať 281 Valašské Meziříčí - Rožnov pod Radhoštěm
116 komentářů