U Rožné se srazil sypač s regionovou, dva zranění

Srážka sypače s Regionovou u Rožné. Foto: Drážní inspekceSrážka sypače s Regionovou u Rožné. Foto: Drážní inspekce

Drážní inspekce odhaduje škodu na více než 30 milionů korun.

Minimálně do dnešních 16 hodin je zastaven provoz na trati 256 ze Žďáru nad Sázavou do Tišnova v úseku Rožná – Bystřice nad Pernštejnem. Důvodem je srážka sypače s osobním vlakem Českých drah na přejezdu u Rožné. Zraněn je řidič nákladního auta a jeden cestující z vlaku. Byl jediným cestujícím v tomto spoji. Záchranáři je převezli do nemocnice.

K nehodě došlo podle Drážní inspekce v 5:42. Šlo o osobní vlak Os 14901 Českých drah v podobě jednotky Regionova. Při srážce regionova vykolejila. „Škoda na drážním vozidel je odhadována na 30 milionů korun, na nákladním autě 2 miliony korun, na infrastruktuře půl milionu korun,“ doplnil generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Drážní inspekce je na místě a zahájila šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy.

Počet střetnutí na přejezdech s vlakem letos v porovnání s loňskem výrazně stoupl. Drážní inspekce od ledna do listopadu evidovala 148 takových událostí, loni za celý rok jen 132. Usmrceno při nich bylo 32 lidí.

Srážka sypače s Regionovou u Rožné. Foto: Drážní inspekceSrážka sypače s Regionovou u Rožné. Foto: Drážní inspekceSrážka sypače s Regionovou u Rožné. Foto: Drážní inspekceSrážka sypače s Regionovou u Rožné. Foto: Drážní inspekceSrážka sypače s Regionovou u Rožné. Foto: Drážní inspekce
Tagy drážní inspekce nehody na přejezdech srážka vlaku s nákladním autem
115 komentářů