U Kolína končí další omezení, oprava silnice I/38 bude pokračovat i příští rok

Oprava silnice I/38 mezi Kolínem a odbočkou na Kutnou Horu. Foto: ŘSDOprava silnice I/38 mezi Kolínem a odbočkou na Kutnou Horu. Foto: ŘSD

Kyvadlový provoz řízený semafory se na silnici vrátí v dubnu příštího roku.

Mezi Kolínem a odbočkou na Kaňk a do Kutné Hory na silnici I/38 dnes odpoledne končí další dlouhé omezení, které komplikovalo provoz na silnici I/38.

Ředitelství silnic a dálnic uvolní do předčasného užívání zhruba 700 metrů dlouhý úsek mezi odbočkou na Kaňk a na Starý Kolín, který procházel opravou. Dosud zde byl na vytíženém úseku kyvadlový provoz řízený semafory. ŘSD původně slibovalo dokončení první etapy do konce října.

„Práce ještě budou probíhat i v následujícím období, neboť je třeba ještě dokončit např. vodorovné dopravní značení nebo práce na propustcích. Nicméně se již bude jednat o krátkodobá a lokální omezení,“ dodal Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Letos prošel opravou zhruba dva kilometry dlouhý úsek, příští rok přijde na řadu zbývající část od Hlízova po křižovatku Nové Dvory. Tyto práce mají začít v dubnu, kdy se na tento úsek vrátí i další omezení v podobě kyvadlové dopravy.

Zakázku za 66,9 milionů získala společnost Silnice Čáslav. ŘSD opravu vysvětluje podélně vyjetými kolejemi, prasklinami a výtluky. Dochází nejen k obnově krytu, ale i sanaci krajnic. Podle posledního sčítání úsekem denně projede přes 20 tisíc aut.

Tagy I/38 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Silnice Čáslav
8 komentářů