U Jindřichova Hradce začíná oprava silnice I/34, vyžádá si úplnou uzavírku

Silnice I/34, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářSilnice I/34, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Nákladní auta nad 7,5 tuny musejí podle značení využít objízdnou trasu po silnicích I/23, D3 a I/24 přes Veselí nad Lužnicí.

Řidiče využívající silnici I/34 u Jindřichova Hradce čekají ode dneška do konce října nemalé dopravní komplikace. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes zahajuje opravu úseku Lásenice – Horní Žďár, což si vyžádá úplnou uzavírku důležitého tahu.

Vozidla do 7,5 tuny jsou směrována na objížďku po silnicích druhé třídy, nákladní auta nad 7,5 tuny pak musejí podle značení využít objízdnou trasu po silnicích I/23, D3 a I/24 přes Veselí nad Lužnicí. Stavba je rozdělena na dvě etapy, během kterých se bude měnit uzavřený úsek.

Oprava se týká zhruba 3,3 kilometru vozovky mezi obcemi Lásenice a Horní Žďár na celkem čtyřech úsecích. Část trasy vede obcí Horní Žďár. Vynechány byly úseky s novým krytem vozovky, kde už byly opravy v minulých letech prováděny.

„Během stavebních prací bude provedena výměna asfaltového souvrství vozovky, oprava propustků nebo například autobusových sjezdů na území Horního Žďáru. V nezbytném rozsahu pak dojde k opravě povrchu na stávajících sjezdech a křižovatkách,“ uvedl jihočeský mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

Práce bude pro Ředitelství silnic a dálnic provádět společnost Metrostav Infrastructure za cenu 48 milionů korun bez DPH. Firma práce provádí na základě smlouvy z roku 2021, kdy ještě neměla soudní zákaz ucházet se o veřejné zakázky.

Tagy I/34 Metrostav Infrastructure ŘSD
5 komentářů