U Černošic opět stály vlaky, dva vlaky se dostaly na stejnou kolej

CityElefant na lince S7 v Dobřichovicích. Foto: Jan SůraCityElefant na lince S7 v Dobřichovicích. Foto: Jan Sůra

Osobní vlak u Černošic nedaleko Prahy se dnes odpoledne dostal na stejnou kolej jako rychlík z Klatov, který jel za

Osobní vlak u Černošic nedaleko Prahy se dnes odpoledne dostal na stejnou kolej jako rychlík z Klatov, který jel za ním. Událost se obešla bez zranění, nevznikla ani žádná hmotná škoda, řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Inspekce nemá informace, že by některý z vlaků projel návěstidlo se signálem stůj. „Jednalo se o nezajištěnou, nikoliv nepovolenou jízdu,“ uvedl Drápal. Osobní vlak i rychlík podle serveru Novinky krátce po sobě projely na zelený signál návěstidlo v Černošicích. Obsluha po projetí osobního vlaku měla přehodit návěstidlo na signál zakazující jízdu, což se ale zřejmě nestalo.

Mimořádnou událostí se zabývá Správa železnic. „Došlo k zastavení vlaku pomocí radiostanice. V současné době celou situaci prověřujeme,“ sdělila mluvčí správy Radka Pistoriusová. Radiostanice pomocí generálního stopu umožňuje zastavit vlak na dálku. Podle informací Novinek ale strojvedoucí zastavil sám.

Kvůli vyšetřování byl přerušen provoz mezi pražským Radotínem a středočeskými Dobřichovicemi, dráhy tam zavedly náhradní autobusovou dopravu.

Byl to již třetí incident na železnici v tomto týdnu: v pátek se srazily dva vlaky v Praze Běchovicích, když osobní vlak narazil do stojícího rychlíku. Osobní vlak jel pro cestující z pendolina, které předtím na stejné trati srazilo a usmrtilo člověka. V úterý se u Perninku na Karlovarsku čelně srazily dva osobní vlaky. Při srážce dva cestující zemřeli a 24 lidí se zranilo. V obou případech byla podle předběžných závěrů příčinou lidská chyba.

ČTK

Tagy České dráhy drážní inspekce Správa železnic
224 komentářů