Skupina C.S. Cargo zvýšila loni tržby na 4,7 miliardy korun

Kamiony Volvo z flotily C.S. Cargo. Autor: C.S. CargoKamiony Volvo z flotily C.S. Cargo. Autor: C.S. Cargo

Tržby dopravní a logistické skupiny C.S.CARGO v loňském roce vzrostly o dvě procenta na téměř 4,7 miliardy korun. Firma to

Tržby dopravní a logistické skupiny C.S.CARGO v loňském roce vzrostly o dvě procenta na téměř 4,7 miliardy korun. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. Nárůst přičítá mimo jiné rozšíření skladových kapacit a oživení přeprav do Ruska a okolních států.

„Pozitivní vliv na tržby měla především oblast automotive s meziročním nárůstem o téměř devět procent,“ uvedl šéf firmy Aleš Willert. Podle něj se projevila i akvizice společnosti Celní jednatelství Zelinka. „Doplnili jsme tím portfolio skupiny o celní deklaraci,“ dodal Willert. Finanční ukazatel EBITDA (zisk před odpisy, úroky a daněmi) dosáhl hodnoty 271 milionu korun.

Skupina loni investovala téměř 200 milionů do nových vozidel. Celkem firma nakoupila 69 nových aut značek Mercedes-Benz (těch nejvíc), MAN, Scania, Volvo a DAF, k nim doplnila 72 přípojných vozů Krone, Wecon a Lamberet. Největší loňskou novinkou byl nákup distribučních vozidel značky Volvo v kategorii do 12 tun, která vozí cisternové nástavby s tankovým pivem. Jde o první pivní vozy ve flotile firmy.

Celou skupinu ovládá někdejší vrcholový manažer PPF Jan Blaško prostřednictvím svých maltských fondů Tuffieh. V roce 2011 ji jako výrazně zadluženou získal od Marka Lehečky a Petra Zvěřinského.

Tagy 2017 C.S. Cargo výsledky
Žádné komentáře