Turnovské depo čeká muzejní víkend, láká na historické vozy i simulátor

Depo v Turnově. Foto: Jan SůraDepo v Turnově. Foto: Jan Sůra

Fanoušci železniční nostalgie budou mít o víkendu po dlouhé době možnost opět navštívit prostory turnovského depa, v kterém vládnou dva

Fanoušci železniční nostalgie budou mít o víkendu po dlouhé době možnost opět navštívit prostory turnovského depa, v kterém vládnou dva spolky zabývající se obnovou historických vozidel.

Akci pořádá turnovský Kolejklub a Klub přátel železnic Českého ráje. Oba spolky kromě výstavy všech svých pojízdných i nepojízdných vozidel chystají i jízdy historickými vlaky

V depu uvidí návštěvníci také opravu dvou vozů Balm (Bix), které budou zařazeny do historických motorových vlaků a opravu traktůrku ř. 703 (T 212.1). „Kromě toho zahajujeme opravu střechy rotundy, která je v havarijním stavu a potřebuje zásadní opravu,“ řekl Alexander Stamenov z Klubu přátel železnic Českého ráje.

Historické vlaky vyrazí na trasu z Turnova do Bakova nad Jizerou, Semil a Tanvaldu, kromě toho pojede mezi Libercem, Jabloncem, Turnovem a Valdštejnem historický autobus. Návštěvníky čeká možnost jízdy na stanovišti strojvedoucího nebo simulátor strojvedoucího. Chybět nebude ani malá úzkorozchodná železnice.

Kompletní program celé akce je na stránkách obou organizací.

Tagy depo Turnov Klub přátel železnic Českého ráje Kolej-klub
Žádné komentáře