Turkish Airlines rozšiřují objednávku na Airbusy A350, přikoupí dalších deset strojů

Airbus A350-900 společnosti Turkish Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / FlyRosta.comAirbus A350-900 společnosti Turkish Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / FlyRosta.com

Desítka letadel má k dopravci zamířit mezi lety 2025 až 2027.

Letecká společnost Turkish Airlines pořídí další Airbusy A350-900. Objednávku na dodatečných deset letounů oznámil jejich výrobce v tiskové zprávě. Dopravce tak bude mít po dodání všech strojů ve flotile celkem 40 Airbusů A350. Nejnovější objednávka rozšiřuje podle firmy tu na čtyři letouny ze srpna.

Ze zprávy pro akcionáře vyplývá, že desítka objednaných letadel by měla zamířit do Turecka mezi lety 2025 až 2027. Turkish Airlines nyní provozují čtrnáct Airbusů A350-900. Šest z nich, původně určených pro ruský Aeroflot, převzaly loni v důsledku protiruských sankcí. Původnímu zákazníkovi nemohly být kvůli sankcím dodány.

Turkish Airlines objednaly dalších šest Airbusů A350, převezmou i stroje pro Aeroflot

Podle obchodního ředitele Airbusu Christiana Scherera je Airbus A350 ideálním letadlem pro propojení Istanbulu se světem. Aerolinkám mají tyto stroje nabízet větší dolet, kapacitu, dobrou ekonomiku provozu a efektivitu. Na konci července měl Airbus objednávky na více jak tisíc A350 od dopravců z celého světa.

V mezičase Turkish Airlines pravděpodobně stále jednají o obří objednávce údajně až šesti set nových letadel. Zahrnovat by měly i dvě stovky širokotrupých strojů ná dálkové trasy. Plán velkého nákupu potvrdil již dříve i Ahmet Bolat, předseda představenstva Turkish Airlines.

Tagy Airbus Airbus A350 Airbus A350-900 TK turkish airlines
8 komentářů