Turkish Airlines objednaly dalších šest Airbusů A350, převezmou i stroje pro Aeroflot

Airbus A350-900 společnosti Turkish Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / FlyRosta.comAirbus A350-900 společnosti Turkish Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / FlyRosta.com

Dopravce má zatím ve flotile devět A350.

Letecká společnost Turkish Airlines objednala u Airbusu dodávku dalších dálkových letadel A350-900. První z nich by měla získat relativně brzy: jde o již vyrobená letadla, která měl převzít ruský Aeroflot. Kvůli sankcím se k nim ale nemůže dostat.

Objednávku oznámily Turkish Airlines ve zprávě pro burzu. Letadla má převzít letos a příští rok, což nasvědčuje tomu, že jde o již vyrobené stroje nebo ve velké fázi rozpracovanosti.

Dopravce má zatím devět letadel, v roce 2018 objednaly celkem 25 kusů. Postupně ale objednávku snížil na 20 letadel. Aerolinky s nimi létají do Vancouveru, Buenos Aires, Cebu, Manily, Montrealu a Sao Paula, občas se objevují i na letech do Paříže a Amsterdamu.

Server AIB Family Flights zveřejnil tento týden fotku A350 v barvách ruského Aeroflotu, ale už s nápisy Turkish Airlines. Dopravce ani výrobce nepotvrdili oficiálně, že by mělo jít o toto letadlo, obrazové důkazy jsou ale poměrně zřejmé.

Tagy A350-900 Aeroflot Airbus turkish airlines
6 komentářů