Turecký Otokar získal velkou zakázku na dodávku autobusů pro Bratislavu

Nový autobus Otokar Kent C pro Dopravný podnik Bratislava. Foto: DPBNový autobus Otokar Kent C pro Dopravný podnik Bratislava. Foto: DPB

První autobusy mají do slovenské metropole dorazit na přelomu roku.

Dopravný podnik Bratislava uzavřel téměř po dvou letech od vypsání velkou soutěž na dodávku kloubových autobusů. Sedmdesát kloubových autobusů pro slovenské hlavní město dodá turecký výrobce Otokar.

Otokar v soutěži nabídl nejnižší cenu: 254 950 eur za jeden autobus (6,485 milionů korun). Podle dopravního podniku tak ušetří více než pět milionů eur oproti původnímu odhadu. V tendru porazil Otokar SOR Libchavy, Solaris a Mercedes-Benz. První autobusy mají dorazit do Bratislavy na přelomu letošního a příštího roku.

DPB si na nové autobusy půjčí. „Naše autobusová flotila stárne a při pandemii covid-19 je potřeba kromě trolejbusů a tramvají modernizovat i ji. Nové autobusy přinesou cestujícím větší komfort a bezpečnost,“ uvedl předseda představenstva DPB Martin Rybanský. Půjde o autobus s názvem Kent-C, je dlouhý 18,75 metrů.

Nízkopodlažní autobusy budou klimatizované, ve voze bude 39 míst k sezení s koženkovým potahem. Budou vybaveny wifi, USB nabíječkami a systémem pro automatické počítání cestujících. Součástí bude kamerový systém a informační panely. Vnitřní informační tabule budou ukazovat v reálném čase i odjezdy návazných linek. Nové autobusy budou splňovat emisní normu Euro VI, stupeň D.

Tagy Bratislava Dopravný podnik Bratislava DPB Otokar
12 komentářů