Tunel Jihlava se otevře po odkladu v úterý ráno

Jihlavský tunel na I/38. Pramen: ŘSDJihlavský tunel na I/38. Pramen: ŘSD

Otevření tunelu budou dnes předcházet zkoušky tunelových systémů.

(Aktualizováno 16:00) Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes provedlo kompletní zkoušky systémů v tunelu Jihlava na frekventované silnici I/38, který je kvůli opravě od 12. dubna uzavřen. Zkoušky dopadly dobře, tunel bude znovu otevřen provozu od úterních 7:00, sdělil mluvčí ŘSD Martin Buček.

Stane se tak devět týdnů od instalace uzavírky, která přesměrovala provoz osobních aut přes Jihlavu a nákladních aut přes Pelhřimov. Silničáři původně počítali s uzavírkou na osm týdnů, nakonec ale po dohodě s policií a stavební firmou změnili plány a využili dočasný zákaz vjezdu k opravě vozovky zavřeného úseku I/38. „Tu by jinak bylo nutné realizovat v blízké budoucnosti,“ sdělil Buček. Tím se uzavírka o týden protáhla.

Jihlavský tunel o délce 310 metrů byl otevřen v roce 2004 a podle ŘSD byly některé jeho technologické části, například osvětlení, na konci životnosti. V průběhu prací došlo k sanaci závad na stavební a technologické části tunelu. Byla provedena úprava svodidel, rozvodů, osvětlení, řídicího, kamerového i protipožárního systému. Práce provedla společnost Energovod CZ za 54 milionů korun.

Tagy I/38 Jihlavský tunel ŘSD
3 komentáře