TUI fly se zbaví poloviny letadel, pět aerolinek spojí do jedné

Boeing 737 MAX 8 v barvách TUI. Foto: TUIBoeing 737 MAX 8 v barvách TUI. Foto: TUI

Německá letecká společnosti TUI fly se kvůli krizi způsobené pandemií koronaviru výrazně zmenší. Firma oznámila, že začala jednat s odboráři

Německá letecká společnosti TUI fly se kvůli krizi způsobené pandemií koronaviru výrazně zmenší. Firma oznámila, že začala jednat s odboráři o redukci počtu letadel z 39 strojů na polovinu a tím pádem i výraznému propouštění zaměstnanců.

Německý dopravce sídlící v Hanoveru oznámil změny v tiskové zprávě. Součástí restrukturalizačního plánu je i spojení celkem pěti dopravců ve skupině do jednoho. Jde konkrétně o  TUI Airways, TUI fly, TUI fly Belgium, TUI fly Netherlands a TUI fly Nordic.

Naše flotila je nyní příliš velká a musíme projít redukcí. Poptávka po létání nebude taková jako v minulých letech,“ uvedl šéf TUI fly Oliver Lackmann.

Firma k redukci přistupuje i proto, že v minulých letech část flotily včetně posádek pronajímala Air Berlin a později Eurowings. Tato poptávka už neexistuje. Aerolinky zatím neuvedly, kolik lidí budou muset propustit. Agentura Reuters na počátku měsíce uvedla, že půjde o 270 pilotů, 430 letušek a stevardů, 190 techniků a 100 lidí z administrativy. Celá skupiny TUI zaměstnává v plné sezóně až 70 tisíc lidí. Firmě pomohla německá vláda garancí za úvěr v hodnotě 1,8 miliardy eur.

Tagy Top TUI TUI fly
20 komentářů