TUI fly nebo Smartwings? 737 MAX se má vrátit na evropské nebe i s cestujícími už zítra

Boeing 737 MAX 8 TUI fly Belgium. Foto: Dylan AgbagniBoeing 737 MAX 8 TUI fly Belgium. Foto: Dylan Agbagni

Belgická letecká společnost TUI fly Belgium by měla být první evropskou aerolinkou, která po téměř dvou letech od uzemnění nasadí

Belgická letecká společnost TUI fly Belgium by měla být první evropskou aerolinkou, která po téměř dvou letech od uzemnění nasadí letadlo Boeing 737 MAX 8 do provozu s cestujícími.

Podle údajů v rezervačním systému i dat bruselského letiště by měla stroj nasadit na zítřejší let z Bruselu do Malagy. Jako první o tom informoval server Aviation24.be. Původně měly být prvním dopravcem v Evropě s do provozu navrácenými Boeingy 737 MAX české Smartwings, které mají naplánován první let na tuto sobotu na Kanárské ostrovy.

TUI fly Belgium nasazení letadla na tuto trasu nijak finálně nepotvrdila. Běžně se stává, že dopravce na poslední chvíli změní typ stroje. Mluvčí firmy Sarah Saucin uvedla, že letadla za sebou mají již první zkušební lety bez cestujících.

Belgický dopravce má ve flotile celkem čtyři letadla 737 MAX 8. Na zítřejší let je naplánován stroj s registrací OO-MAX, který vykonal zkušební hodinový let včera.

Boeingy 737 MAX byly v Evropě uzemněny od března 2019 po dvou tragických nehodách. Běžně už tato letadla létají v Severní a Jižní Americe, v Evropě došlo k udělení povolení návratu do provozu až v lednu.

Tagy Boeing 737 MAX smartwings TUI fly Belgium
6 komentářů