Trilexu chybí dočasně zálohy, místo vlaků může jezdit autobus

Siemens Desiro společnosti Die Länderbahn v Hrádku nad Nisou. Foto: Jan SůraSiemens Desiro společnosti Die Länderbahn v Hrádku nad Nisou. Foto: Jan Sůra

Společnost Die Länderbahn, která provozuje vlaky pod názvem Trilex v česko-německo-polském pohraničí, upozornila své zákazníky, že kvůli dočasnému nedostatku provozních

Společnost Die Länderbahn, která provozuje vlaky pod názvem Trilex v česko-německo-polském pohraničí, upozornila své zákazníky, že kvůli dočasnému nedostatku provozních záloh mohou některé spoje nahradit autobusy nebo méně kapacitní soupravy. Možné omezení má trvat několik týdnů.

Část vlaků v úseku Grossschönau – Varnsdorf – Rybniště/Seifhennersdorf může být nahrazena náhradní autobusovou dopravou a u některých vlaků v úseku Liberec – Hrádek nad Nisou může dojít ke snížení kapacity soupravy,“ informovala firma na facebookovém profilu.

https://www.facebook.com/vlaky.trilex/posts/2600383723342588

Podle jednatele Die Länderbahn CZ Michala Bartáka musí část vozidel projít nutnou hlavní prohlídkou, která trvá 6 – 8 týdnů a je také závislá na dodávce náhradních dílů, se kterou jsou neočekávané potíže. „Souběžně do toho je nutná pravidelná údržba a situaci zkomplikovalo několik závad na dalších vozidlech. Tyto jsou prioritou k řešení pro opětovné navrácení do provozu,“ uvedl Barták. Snížená kapacita znamená, že místo jednotky Siemens Desiro jede například Stadler RegioShuttle.

Firma přišla s oznámení čistě z preventivních důvodů jen jako upozornění. „Zveřejnili jsme tyto informace předem tak, abychom předešli případným nedorozuměním,“ vysvětlil Barták. Firma nemá dopředu zavedený výlukový jízdní řád, protože se snaží oběhy nakombinovat tak, aby vlaky dál jezdily. „Přišlo nám to fér se o tom zmínit. Nevíme dopředu, kdy se nám přesně do oběhu vrátí vozidla z opravy nebo údržby,“ řekl dodal Barták. Odmítl současně spekulace, že by to souviselo s provozem v Ústeckém kraji. „Tam nasazujeme jiné typy vozidel,“ vysvětlil.

 

Tagy Die Länderbahn Trilex
103 komentářů