Trapas v Praze: Magistrát otevřel průjezd pro cyklisty, městská část ho hned zavřela

Nový podjezd pro cyklisty pod Mánesovým mostem. Pramen: TSK PrahaNový podjezd pro cyklisty pod Mánesovým mostem. Pramen: TSK Praha

Důvodem je skutečnost, že v prostoru cyklostezky probíhají práce na revitalizaci parku Cihelná, které jsou v režii městské části Praha 1.

Byla to v úterý v centru Prahy velká sláva, když náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr se společníky střihl na Klárově pásku u nového cyklistického podjezdu pod Mánesovým mostem.

„Pod Mánesovým mostem otevíráme důležitou stezku pro pěší a cyklisty, která propojuje přerušenou povltavskou promenádu. Rodiny s dětmi, senioři nebo cyklisté dříve museli překonávat komplikovanou křižovatku na Klárově, nyní se dostanou z Kosárkova nábřeží do parku Cihelná rychle, bezpečně a komfortně podchodem podél Vltavy,“ řekl Scheinher.

Senioři a cyklisté si ale mohli nový podchod užívat sotva den. Jak upozornil server iDnes.cz, hned druhý den ráno před ním cyklisté našli plotové zábrany. Důvodem je skutečnost, že v prostoru cyklostezky probíhají práce na revitalizaci parku Cihelná, které jsou v režii městské části Praha 1. Podle ní nelze stavbou z bezpečnostních důvodů projíždět, což požadoval Scheinherr. „Dodavatel stavby má v tomto směru plnou odpovědnost a musí dodržovat zákony a vyhlášku. Určitě se tedy dalo se stříháním pásky ještě chvíli počkat,“ sdělil iDnesu Petr Bidlo z radnice městské části Praha 1. Rekonstrukce parku má trvat ještě zhruba měsíc.

Stavba nového úseku cyklostezky A1 má přinést cyklistům, kteří jedou po levém břehu Vltavy, zásadní zlepšení. Podjezd vznikl v dosud nevyužívaném zarostlém prostoru, který sloužil jako noclehárna lidem bez domova.

Nový podjezd pro cyklisty pod Mánesovým mostem. Pramen: TSK Praha

Nový podjezd pro cyklisty pod Mánesovým mostem. Pramen: TSK Praha

Tagy cyklostezka A1 Mánesův most Praha 1
57 komentářů