Tramvajovou trať z Mostu do Litvínova čeká rozsáhlá rekonstrukce, většinu zaplatí evropská dotace

Tramvaj EVO2 v barvách Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Foto: DPmMLTramvaj EVO2 v barvách Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova. Foto: DPmML

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova (DPmML) vypsal zakázku na rekonstrukci tramvajové trati mezi oběma městy. Akce s odhadovanou cenou

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova (DPmML) vypsal zakázku na rekonstrukci tramvajové trati mezi oběma městy. Akce s odhadovanou cenou 680 milionů korun by měla začít ještě letos. Vyplývá to z informací ve věstníku veřejných zakázek.

Rekonstrukce se dočká zhruba desetikilometrový úsek mezi zastávkami Most, Chomutovská a Litvínov, nádraží. V rámci projektu, na který dostane dopravní podnik dotaci z Operačního programu Doprava ve výši 468 milionů korun, dojde k průběžné modernizaci stávající trati, rekonstrukce kolejiště a úpravě přejezdů. Uzávěrka nabídek do soutěže je 15. dubna.

Změnou projdou i zastávky, které budou bezbariérové a bude na nich doplněn informační systém. Po skončení rekonstrukce by měly tramvaje zvládat cestu mezi oběma městy rychleji než dosud. „Dojde ke zvýšení komfortu a bezpečnosti přepravy s možností zvýšení kapacity,“ uvádí DpmML v zadávací dokumentaci.

Podle Jiřího Holého z DpmML počítá projekt se dvěma stavebními sezónami. „Jednotlivé části projektu respektují zhruba polovinu rekonstruované trati tak, aby vždy na polovině trati zůstal provoz zachován a následně byl obnoven provoz na rekonstruované části trati,“ uvedl Holý. Na opravované části trati tramvaje nahradí autobusy.

Tramvajová trať vznikla v padesátých letech minulého století, poslední větší opravou prošla v osmdesátých letech.

Kompletní informace o projektu jsou na stránkách dopravního podniku.

Tagy Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova DPmML Litvínov most Top
43 komentářů