Tramvaje v Praze nabíraly zpoždění. Na Vinohradech došlo k výpadku napájení

Tramvajová zastávka Šumavská v Korunní ulici v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvajová zastávka Šumavská v Korunní ulici v Praze. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Linka 4 jezdí kvůli výpadku po jiné trase, další se zpožděním.

Dopravní podnik hl. m. Prahy musel dnes ráno zpomalit některé tramvajové linky v části Vinohrad. Důvodem jsou problémy s napájením elektrickou energií. Po 9:30 došlo k odstranění závady.

„V oblasti Vinohrad došlo k výpadku napájení elektrickou energií. Tramvaje zde musí jezdit sníženou rychlostí, kvůli čemuž dochází ke zpoždění 15 až 30 minut. Linky 4 a 13 směrem do centra jsou odkloněny přes Otakarovu a Bruselskou,“ uvedla Pražská integrovaná doprava na twitteru.

DPP na svých stránkách uvedl, že problém se týkal Francouzské ulice, po které jezdí celkem šest tramvajových linek: 4, 10, 11, 13, 16 a 22.  Kvůli nedostatku elektrické energie měli řidiči příkaz netopit a dodržovat větší rozestupy mezi tramvajemi. Po 9:00 se linka 13 vrátila na pravidelnou trasu. V 9:30 došlo podle Daniela Šabíka z DPP k odstranění závady v měnírně a postupné obnově provozu.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp výpadek napájení
2 komentáře