Tramvaje v Ostravě na měsíc zmizí z Místecké, pak pojedou o půl minuty rychleji

Tramvaj v Ostravě. Autor: Zdopravy.cz/Jan MeichsnerTramvaj v Ostravě. Autor: Zdopravy.cz/Jan Meichsner

Na téměř měsíc dojde k přeorganizování provozu na jedné z páteřních ostravských tramvajových tratí.

V Ostravě začíná v úterý ráno velká tramvajová výluka. Dělníci budou měsíc pracovat na zrychlení traťového úseku mezi centrem a sídlišti na jihu města. V původní trase budou jezdit autobusy.

„Krátce po půlnoci 5. října až do ranních hodin 30. října, z důvodu prací v kolejišti na ulici Místecké, dojde ke změně organizace dopravy tramvajových linek č. 1, 6 a 10. Linky č. 1 a 10 pojedou odklonem přes Mírové náměstí a Jubilejní kolonii,“ uvedl Dopravní podnik Ostrava na svém webu.

Na téměř měsíc tak dojde k přeorganizování provozu na jedné z páteřních ostravských tratí. Stavební práce mají za cíl zvýšit maximální rychlost tramvají na 80 km/h. Server MHD-Ostrava spočítal, že tramvaje Stadler od 30. října zrychlí v průměru o 25 vteřin v každém směru v závislosti na tom, na jaké budou nasazeny lince.

Trasa jako před lety

Linka č. 1 od úterý obslouží nově trasu ve směru Hlavní nádraží – Elektra – Karolina – Dolní Vítkovice – Vítkovice, Mírové náměstí – Ředitelství Vítkovic – Jubilejní kolonie – Hrabůvka, Poliklinika – Josefa Kotase – Dubina a zpět. Linka č. 10 se napojí na stejnou trasu s tím, že bude dále standardně obsluhovat své zastávky v úseku Hranečník – Výstaviště – Karolina.

Cestující, kteří se budou chtít dostat na některou ze zastávek mezi Dřevoprodejem a Dolními Vítkovicemi, budou muset využít náhradní autobusovou dopravu. Na tu bude možné přestoupit na zastávkách Poliklinika a Dolní Vítkovice. Práce se také dotknou linek ze sousedních Výškovic.

Linka č. 6 nepojede vůbec, naopak ale bude posílena linka č. 2. U linek č. 3 a 11 dojde k úpravám jízdních času. Tramvaje směřující z Dubiny a Hrabůvky se tak v říjnu z části vrátí na své trasy z konce 90. let minulého století, kdy spojnice na Místecké neexistovala a spoje jezdily přes Mírové náměstí.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO ostrava tramvajová výluka
49 komentářů