Tramvaje se znovu rozjedou ze Smíchova na Barrandov, přístřešek u lihovaru je provizorní

Na mobiliář od studia Olgoj Chorchoj si cestující počkají do jara.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes v noci po téměř osmi měsících obnoví tramvajový provoz ze Smíchova na Barrandov. Podnik dokončil rekonstrukci 1,44 kilometru dlouhé tratě v Nádražní ulici, tramvaje s cestujícími (4, 5, 12, 20 a 94) sem budou vpuštěny ve 23:30.

Trať prošla kompletní opravou a v úseku dlouhém 900 metrů byla přesunuta ze středu ulice na okraj směrem k železnici Praha – Plzeň. Díky tomu se oddělí tramvajový provoz od automobilového.

Hotovo ale ještě není. Rozruch mezi cestujícími budí především vzhled zastávky Lihovar, kde byl instalován pouze provizorní přístřešek. Podle vedení města přitom má jít o druhou zastávku v Praze, kde bude osazen nový přístřešek a mobiliář od studia Olgoj Chorchoj. První zastávka nového vzhledu stojí jako pilotní projekt na Palackého náměstí. Další takový přístřešek ale město zatím nemá. „Nový přístřešek od studia Olgoj Chorchoj bude na zastávku nainstalován v březnu či dubnu příštího roku,“ sdělil mluvčí pražského Institutu plánování a rozvoje Marek Vácha.

Ve spolupráci s Technickou správou komunikací (TSK) proběhla zároveň i rekonstrukce mostu přes železniční trať Praha – Plzeň. Součástí stavby byla rovněž příprava na stavbu nového Dvoreckého mostu. DPP zde vybudoval část kolejového trojúhelníku, který umožní budoucí napojení nového mostu.

Dopravní podnik chce příští rok začít pracovat na prodloužení tratě z Barrandova do Holyně.

Zkušební jízda tramvaje v Nádražní ulici v Praze. Pramen: DPPZkušební jízda v Nádražní ulici. Pramen: DPPZastávka Lihovar. Pramen: DPPRekonstrukce Nádražní ulice v Praze. Foto: RopidPříprava pro budoucí napojení Dvoreckého mostu. Foto: RopidNová zastávka Lihovar na opraveném úseku Smíchovské nádraží - Hlubočepy. Foto: RopidZastávka pražské MHD v novém designu na Palackého náměstí. Pramen: IPR PrahaZastávka pražské MHD v novém designu na Palackého náměstí. Pramen: IPR PrahaZastávka pražské MHD v novém designu na Palackého náměstí. Pramen: IPR Praha
Tagy dpp Nádražní výluka Smíchovské nádraží - Hlubočepy zastávka Lihovar
29 komentářů