Tramvaje se před Masarykovo nádraží vrátí o 10 dní dříve. Rozkope se jiná část centra

Rekonstrukce tramvajové trati v Dlážděné ulici je ve finále. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářRekonstrukce tramvajové trati v Dlážděné ulici je ve finále. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Do Dlážděné ulice se vrátí dvanáct linek. Stavbaři se přesunou do Spálené, velká část tramvají pojede do konce června jinak.

Tramvaje se na kompletně rekonstruovanou trať kolem pražského Masarykova nádraží vrátí už ve středu 19. června. To je o deset dní dříve oproti harmonogramu. Jedná se o velmi vytížený úsek pražské sítě, ve špičce zde jezdí tramvaje každých 51 sekund.

Rekonstrukce tramvajové trati ve Dlážděné ulici u pražského Masarykova nádraží. Foto: PIDRekonstrukce tramvajové trati ve Dlážděné ulici u pražského Masarykova nádraží. Foto: PIDRekonstrukce tramvajové trati ve Dlážděné ulici u pražského Masarykova nádraží. Foto: PIDRekonstrukce tramvajové trati ve Dlážděné ulici u pražského Masarykova nádraží. Foto: PIDRekonstrukce tramvajové trati ve Dlážděné ulici u pražského Masarykova nádraží. Foto: PIDRekonstrukce tramvajové trati ve Dlážděné ulici u pražského Masarykova nádraží. Foto: PIDRekonstrukce tramvajové trati ve Dlážděné ulici u pražského Masarykova nádraží. Foto: PIDRekonstrukce tramvajové trati ve Dlážděné ulici u pražského Masarykova nádraží. Foto: PIDRekonstrukce tramvajové trati v Dlážděné ulici je ve finále. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Rekonstrukce trati mezi ulicí Na Poříčí a Senovážným náměstím se dotkla hned 12 denních (a čtyř nočních) linek, což souvisí také s bouracími pracemi na Libeňském mostě.

Trať by měla být po rekonstrukci tišší díky antivibračním rohožím, ale i díky vylepšeným poloměrům oblouků v křižovatce s Hybernskou ulicí. Součástí zrekonstruované trati budou nově i mazací zařízení kolejových oblouků, díky kterým se dle předpokladů DPP sníží hluk i opotřebení kolejnic.

Tramvaje v centru pojedou jinak

Dopravní podnik uvedl, že uspořených 10 dní využije na původně neplánovanou výměnu opotřebených kolejí mezi Lazarskou a Myslíkovou, tedy ve Spálené ulici.

Návrat tramvají do Dlážděné ulice a jejich výluka v extrémně zatíženém úseku nedaleko Karlova náměstí však až do 29. června výrazně ovlivní jízdní řády několika linek jedoucích centrem.

Linka 22 pojede odklonem přes Palackého náměstí a Staroměstskou a polovinu jejích spojů nahradí linky 32 a 33. Linka 21 a 24 budou zrušeny a linky 2, 5 a 23 už nepojedou přes centrum. Naopak linka 4 bude jezdit i o víkendu. Linky 6 a 14 se budou i nadále převlékat na Karlově náměstí.

Kompletní změny dopravy mezi 19.-29. červnem

  • Linka číslo 2 je ve směru od Sídliště Petřiny v oblasti Malostranské vedena ze zastávky Chotkovy sady přes zastávky Malostranská (na nábřeží Edvarda Beneše) a Právnická fakulta do zastávky Malostranská (u metra). Dále pokračuje zpět směr Sídliště Petřiny.
  • Linky číslo 3 a 92 jsou v úseku Palackého náměstí – Lazarská odkloněny přes zastávky Národní divadlo a Národní třída.
  • Linka číslo 4 je v provozu i o víkendu.
  • Linka číslo 5 je ve směru od Slivence zkrácena do zastávky Na Knížecí (ve směru Slivenec obsluhuje i zastávky Anděl v Plzeňské a Nádražní ulici).
  • Linky číslo 18 a 93 jsou v úseku Albertov – Národní divadlo odkloněny přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí a Jiráskovo náměstí.
  • Linky číslo 21 a 24 jsou zrušeny.
  • Linky číslo 22 a 97 jsou v úseku Karlovo náměstí – Malostranská odkloněny přes zastávky Palackého náměstí, Národní divadlo (na nábřeží) a Staroměstská (linka číslo 22 je v provozu pouze v trase Zahradní Město – Bílá Hora).
  • Linka číslo 23 je ve směru od Královky ze zastávky Újezd odkloněna přes zastávky Švandovo divadlo, Arbesovo náměstí, Anděl a Na Knížecí do zastávky Plzeňka.
  • Linky číslo 91 a 96 jsou v úseku Karlovo náměstí – Lazarská odkloněny přes zastávky Palackého náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
  • Linka číslo 94 je v úseku Zborovská – Lazarská odkloněna přes zastávky Jiráskovo náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
  • Linka číslo 95 je v úseku Albertov – Lazarská odkloněna přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí, Národní divadlo a Národní třída.
  • Linka číslo 99 je v úseku Karlovo náměstí – Újezd odkloněna přes zastávky Palackého náměstí, Národní divadlo (na nábřeží), Staroměstská, Malostranská (v Letenské ulici) a Malostranské náměstí.
Tagy dpp Hlavní město Praha Masarykovo nádraží modernizace tramvajových tratí omezení tramvajového provozu ropid
42 komentářů