Tragická bilance: Při dvou nehodách na přejezdech během dvou hodin zahynuli dva lidé

Nehoda na přejezdu v Boru u Tachova. Foto: Drážní inspekceNehoda na přejezdu v Boru u Tachova. Foto: Drážní inspekce

V obou případech došlo i k vykolejení vlaku, provoz je přerušen.

Ke dvěma tragickým nehodám na železničních přejezdech došlo během nedělního odpoledne. V obou případech došlo k vykolejení vlaku. Při nehodách zemřeli dva lidé, dva byli zraněni.

K první srážce došlo v 15:54 v Boru na Tachovsku. Osobní vlak jedoucí z Bělé nad Radbuzou do Plané u Mariánských Lázní se střetl s osobním automobilem. Nehoda se udála na železničním přejezdu P 751 zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. „V důsledku střetnutí osobní vlak vykolejil přední nápravou. Při nehodě byl usmrcen řidič osobního automobilu a zraněn jeho spolujezdec a vlakvedoucí,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Provoz na trati je přerušen, podle stránek ČD mimořádnosti do 21 hodin. Škoda byla odhadnuta na 1,2 milionu korun.

V 17:33 došlo k další nehodě s vykolejením mezi zastávkami Zlín střed a Zlín-Malenovice. Šlo o srážku osobního vlaku Os 14269 (Otrokovice – Zlín střed) s osobním automobilem, při kterém vlak vykolejil. Jeden člověk v automobilu zahynul. Odstraňování následků potrvá podle ČD Mimořádnosti nejméně do půlnoci. Škoda je odhadována na 2,8 milionu korun.

Nehoda na přejezdu ve Zlíně. Foto: Drážní inspekce

Nehoda na přejezdu ve Zlíně. Foto: Drážní inspekce

Podle statistik Drážní inspekce došlo za první pololetí na přejezdech k 80 nehodám, o jednu více než ve stejném období roku 2021. Zahynulo při nich dvanáct lidí.

Tagy drážní inspekce nehody na přejezdech
122 komentářů