Toyota se stala poprvé dvojkou českého trhu s novými auty

Toyota Corolla Cross. Foto: ToyotaToyota Corolla Cross. Foto: Toyota

Za duben se v Česku registrovalo nejvíce nových motocyklů za měsíc v historii.

Japonská automobilová značka Toyota pokračuje ve svém velkém růstu a posilování pozic na českém trhu s novými auty. Značka, která byla ještě před šesti lety v pořadí registrací nových automobilů v Česku ve druhé desítce, dosáhla za duben historického rekordu.

Vyplývá to z dnes zveřejněných dat Svazu dovozců automobilů. S 1834 registrovanými vozy se stala za duben druhou nejúspěšnější značkou v Česku, když předstihla o necelé dvě stovky aut dlouhodobě druhý Hyundai. Pozici tuzemské jedničky dál neochvějně drží Škoda Auto s více než šesti tisíci vozy registrovanými za měsíc. V celoročních statistikách je Hyundai ještě druhý.

Podle detailnějších dat je Toyota mimořádně úspěšná především v segmentu hybridů, více než dvě třetiny registrovaných aut kombinují spalovací motor a elektromotor. Nejúspěšnější je pro Toyotu na českém trhu model Corolla, následovaný RAV 4. Toyota byla v dubnu dvojkou i mezi lehkými užitkovými vozy.

Duben přinesl na českém trhu nárůst registrací o 6,3 %, za celý rok pak o 3,2 %. Registrace čistě elektrických aut vzrostly v dubnu o 23,8 %, hybridní vozy zaznamenaly nárůst o 55,5 %. Podíl OA se vznětovým motorem v dubnu rovněž mírně vzrostl, na 26,23 %.

Zajímavý vývoj zaznamenal i trh s novými motocykly. V dubnu vzrostly registrace meziročně o 22,34 % na 3812 kusů a dostaly se tak na nejvyšší úroveň registrovaných motocyklů za měsíc v historii. První je Honda, následovaná CF Moto a BMW.

Tagy registrace nových vozidel Svaz dovozců automobilů toyota
30 komentářů