Titulky socialistického tisku měly v Opavě připomenout éru trolejbusu Škoda 14Tr

Trolejbus Škoda 14 Tr, Opava. Pramen: MDPOTrolejbus Škoda 14 Tr, Opava. Pramen: MDPO

Za nedávnou reklamní kampaní v opavské MHD s hesly z komunistického tisku stojí sám tamní dopravní podnik. Anonymní kampaň budila

Za nedávnou reklamní kampaní v opavské MHD s hesly z komunistického tisku stojí sám tamní dopravní podnik. Anonymní kampaň budila v Opavě rozruch, došlo i na ničení polepů. Podnik chtěl netradiční formou, kdy oblepil svá vozidla titulky z Rudého práva a Nového Opavska, připomenout trolejbusy Škoda 14Tr. Ty budou letos v Opavě po 35 letech služby definitivně končit.

Titulky byly vybrány z vydání 21. ledna 1983, což je nejpravděpodobnější datum vyjetí prvního 14Tr do opavských ulic. „S jistotou to však nevíme, protože se o události nepodařilo dohledat žádný záznam. Máme však sérii fotografií s vozidlem právě z tohoto dne,“ vysvětlil ředitel Městského dopravního podniku Opava Jaromír Walaski.

Trolejbus 14 Tr je nejdéle sloužící model v opavské MHD a rekord bude moci ještě několik týdnů navyšovat. Definitivní rozloučení s posledními provozními stroji se chystá na sobotu 10. listopadu, kdy budou mít občané možnost se s trolejbusy 14 Tr naposledy svézt. První vůz byl dodán v závěru roku 1982, v provozu se ale objevil až v lednu následujícího roku. Poslední převzala Opava v roce 1997. Nejstarším provozním vozům je letos 23 let.

Titulky z dobového tisku byly první částí vzpomínkové kampaně, nyní startuje druhá část, která má tentokrát formu smyšlených titulků z 21. ledna 1983. Rozlučku připomíná i speciální web www.opava35let.cz.

Tagy MDPO MHD Opava Škoda 14Tr výročí
5 komentářů