Vozy opavské MHD ovládla hesla z Rudého práva

Vozidla opavské MHD zdobí socialistická hesla. Autor: Lukáš KlímaVozidla opavské MHD zdobí socialistická hesla. Autor: Lukáš Klíma

V trolejbusech a autobusech opavského městského dopravního podniku (MDPO) se objevily v úterý plakáty s titulky z Rudého práva. Nejde

V trolejbusech a autobusech opavského městského dopravního podniku (MDPO) se objevily v úterý plakáty s titulky z Rudého práva. Nejde přitom zřejmě o připomínku 50. výročí okupace vojsky Varšavské smlouvy, jak by se dalo očekávat, heslovité novinové titulky z dob socialismu uvádějí datum 21. 1. 1983.

Vozidla opavské MHD zdobí socialistická hesla. Autor: Lukáš Klíma

Vozidla opavské MHD zdobí socialistická hesla.
Autor: Lukáš Klíma

Vedle letáků uvnitř vozidel se titulky s tímto datem objevily také ve formě větších polepů na několika opavských trolejbusech. Některá hesla byla převzata i z týdeníku Nové Opavsko, který v Opavě před rokem 1989 vycházel jako hlásná trouba okresního výboru KSČ a okresního národního výboru.

Vozidla opavské MHD zdobí socialistická hesla. Autor: Lukáš Klíma

Vozidla opavské MHD zdobí socialistická hesla.
Autor: Lukáš Klíma

Cestující v opavské MHD si tak mohou přečíst například o raketách v rukou zločinců, o sjezdu nejlepších kolektivů brigád socialistické práce v Hradci nad Moravicí nebo o pokračování hokejové ligy. Kdo je zadavatel netradiční reklamy a jaký je její účel, není jasné. Vyjádření MDPO deník Zdopravy.cz shání.

Lukáš Klíma

Tagy MHD Opava reklama Rudé právo
2 komentáře