Teplice v úterý přeberou první bateriové trolejbusy, budou v majetku města

Trolejbus 30Tr. Autor: Škoda ElectricTrolejbus 30Tr. Autor: Škoda Electric

V Teplicích budou v úterý slavnostně předány nové parciální trolejbusy Škoda 30Tr. Pět nových vozidel v celkové hodnotě 76 milionů

V Teplicích budou v úterý slavnostně předány nové parciální trolejbusy Škoda 30Tr. Pět nových vozidel v celkové hodnotě 76 milionů korun (s DPH) by pak mělo být nasazeno do běžného provozu od začátku školního roku. Oznámila to teplická radnice.

Trolejbusy mají kromě klasického elektromotoru i přídavné trakční baterie, které jim umožňují opakovaně vyjíždět do úseků mimo trolejové vedení do vzdálenosti až 10 kilometrů. Díky tomu na linkách teplické MHD nahradí autobusy.

Jde o první parciální trolejbusy pro Teplice, zajímavostí je rovněž skutečnost, že budou patřit městu. Dopravce Arriva City, který MHD v Teplicích zajišťuje, je bude jen provozovat.

„Nyní na nová vozidla budeme přeškolovat řidiče klasických trolejbusů i autobusů,“ uvedl mluvčí Arrivy Roman Herden. Během předání si budou moci návštěvníci nové trolejbusy prohlédnout a dozvědět se o nich základní technické i provozní informace.

Tagy Arriva MHD Škoda Electric Teplice trolejbusy
10 komentářů