Téměř čtyři hodiny „vrtulákem“. Maltský dopravce nabídne nové linky z Prahy

Bombardier Dash 8 Q 400 společnosti Universal Air. Foto: Universal AirBombardier Dash 8 Q 400 společnosti Universal Air. Foto: Universal Air

Dopravce nabídne spojení jednou týdně.

Letecká společnost Universal Air spustí nové spojení z Prahy na Maltu a do Cagliari na Sardinii. Nové linky plánuje zahájit na počátku června, letenky jsou již v prodeji.

Na cestující čekají lety, které svojí délkou výrazně přesáhnou běžnou dobu přímého spojení. Zatímco běžné proudové letadlo zvládne trasu na Maltu za 2 hodiny a 30 minut, Universal Air počítá s letovou dobou 3 hodiny a 45 minut. Na linku totiž nasadí turbovrtulový letoun Bombardier Dash 8 Q400 s maximální rychlostí 667 kilometrů za hodinu. V případě Cagliari let potrvá 2 hodiny a 30 minut, Smartwings uvádí v letovém řádu na stejné trase s Boeingem 737-800 let za 2 hodiny a 15 minut.

Letenky jsou již v prodeji. Do Cagliari vychází nejlevnější jednosměrné na 55 eur, na Maltu 66 eur. V ceně je i patnáctikilové odbavené zavazadlo. Letový řád počítá s netradičním trasováním: z Malty do Prahy poletí letadlo v neděli ve 13:50, v Praze bude v 17:30. V 18:15 v neděli odletí do Cagliari, kde bude ve 21:10. Další rotace je naplánována na čtvrtek: Z Cagliari do Prahy odlétne v 18:30, v Praze bude ve 21:15. Následně se vydává na dlouhý let na Maltu: spoj s odletem ve 21:45 z Prahy přistane na Maltě 1:30 v noci v pátek.

Na Maltu z Prahy aktuálně létá Air Malta, do Cagliari Smartwings.

Universal Air je novým dopravcem, který vznikl na konci loňského roku, sídlí na Maltě. Létá aktuálně s jediným letadlem, které bylo vyrobeno před dvanácti lety. Dosud provozuje spojení mezi Maltou a Mnichovem a maďarským městem Pécs.

Tagy PRG-CAG PRG-MLA Universal Air
27 komentářů