Telnice testuje Kozí dráhu: Na duben si objednala vlaky u KŽC Doprava

Kozí dráha nedaleko Děčína. Autor: Phoenix CZE – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=65025077Kozí dráha nedaleko Děčína. Autor: Phoenix CZE – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=65025077

Je to zřejmě největší zajímavost železničního jízdního řádu pro příští rok. Na léta opuštěnou severočeskou Kozí dráhu (č. 133) v

Je to zřejmě největší zajímavost železničního jízdního řádu pro příští rok. Na léta opuštěnou severočeskou Kozí dráhu (č. 133) v úseku Děčín – Telnice vyjedou v dubnu vlaky. Alespoň tak je to zatím napsáno v návrhu grafikonu.

Konkrétně půjde o dva páry ve čtvrtek 9. dubna, v podobě historických motoráků je vypraví dopravce KŽC Doprava. „Stane se tak na objednávku obce Telnice, zatím nevím nic o tom, že bychom nemohli na trať vyjet,“ uvedl šéf KŽC Doprava Bohumil Augusta.

Starosta Telnice Jan Doubrava to deníku Zdopravy.cz potvrdil. „Po pravdě řečeno je to pokus, zda je Správa železniční dopravní cesty schopná tu trať zprovoznit. Chceme zjistit, jaký je její skutečný stav a donutit je, aby jednoznačně řekli, zda je dráha schopná provozu, či nikoliv,“ uvedl Doubrava.

Podle něj je škoda nechávat Kozí dráhu zahálet, ať už bude využita jako železnice, či jinak. „Byl bych radši, aby zde jezdily vlaky, třeba postačí, aby tam jednou měsíčně projela muvka. Pokud to ale nebude možné, lze dráhu využít jinak. Je to třeba rozhodnout,“ doplnil Doubrava.

Trať je od roku 2007 bez pravidelné osobní dopravy, od té doby tu vlaky jezdily jen příležitostně. Správa železniční dopravní cesty na dotazy k jejímu aktuálnímu stavu neodpověděla.

Tagy Kozí dráha KŽC Doprava SŽDC Telnice
66 komentářů