SŽDC opravuje rozbitou trať podél Berounky, z koridoru zmizí na týden jedna kolej

CityElefant na osobním vlaku Praha - Beroun v Dobřichovicích. Foto: Jan SůraCityElefant na osobním vlaku Praha - Beroun v Dobřichovicích. Foto: Jan Sůra

Cestující na jedné z nejfrekventovanějších tratí z Prahy musí od dnešního dne počítat s velkým omezením na trase podél Berounky.  

Cestující na jedné z nejfrekventovanějších tratí z Prahy musí od dnešního dne počítat s velkým omezením na trase podél Berounky.  

Dvojkolejná trať bude až do 25. srpna totiž pouze jednokolejná. Důvodem jsou nutné opravy, které jsou ale víceméně jen záplatováním stávajícího těžko udržitelného stavu a dlouho odkládané větší modernizace.

Podle mluvčího SŽDC Marka Illiaše má dojít k opravě sesutého svahu u zastávky Černošice-Mokropsy, oprava jednoho z přejezdů u Černošic, strojní podbití kolejí v Radotíně a doplnění a úprava štěrku.

Výlukový jízdní řád počítá s tím, že v pracovních dne je odřeknuta většina rychlíků mezi Prahou a Berounem. Ze Smíchovského nádraží budou jezdit autobusy, pro cesty na hlavní nádraží budou cestující odkázáni na osobní vlaky nebo městskou hromadnou dopravu. Autobusy mají v Berouně navazovat na vlaky. Bez omezení budou jen Západní expresy, u nich lze kvůli jednokolejnému provozu očekávat komplikace se zpožděním. 

Jiný jízdní řád bude o víkendu, zejména kvůli plánovaným výjezdům obyvatelů Prahy na výlety. S jedinou výjimkou budou všechny vlaky jezdit, jen pojedou dříve kvůli možnému zpoždění.

Ještě větší komplikace ale čekají cestující osobními vlaky. V úseku mezi Radotínem a Řevnicemi z jízdního řádu zmizí zhruba polovina všech spojů.  Velká část bude jezdit jen do Radotína, dál proti proudu Berounky už nepojedou. Výrazně se tak prodlouží interval. Například z Černošic do Prahy mezi šestou a devátou ranní jezdí v pracovní dny 12 vlaků, během výluky jen šest. Kvůli výluce dojde i ke změnám v jízdním řádu na trati 172 ze Zadní Třebaně do Lochovic, aby na sebe vlaky navazovaly. 

Kompletní výlukové jízdní řády jsou na stránkách Českých drah, pro každý den jsou přitom jiné. 

Tagy Trať 171 výluka na trati 171
44 komentářů