SŽ dokončila rekonstrukci výpravní budovy karvinského nádraží, předimenzované prostory jsou menší

Nádraží v Karviné po rekonstrukci. Zdroj: Správa železnicNádraží v Karviné po rekonstrukci. Zdroj: Správa železnic

Práce vyšly na 31 milionů korun.

Výpravní budova nádraží v Karviné prošla rekonstrukcí za 31 milionů korun. Správa železnic (SŽ) nechala opravit centrální a severní část objektu. Předimenzované prostory se upravily do nižšího rozsahu.

Zhotovitelem prací byla společnost Tomi-Remont ze skupiny OHLA ŽS.  V severní části budovy došlo k ubourání 2. patra, přízemí bylo částečně otevřeno směrem k přestupnímu autobusovému terminálu.

Práce v centrálním prostoru objektu zahrnovaly rekonstrukci veřejných toalet či zpřístupnění ochozu pomocí vřetenovitého schodiště a výtahu. Ochoz je nyní bezbariérový. Byla na něm provedena příprava pro komerční využití. Současně vznikl prostor pro gastronomický provoz.

Rekonstrukce začala předloni v listopadu a probíhala za nepřerušeného provozu nádraží. Šlo o další část oprav. První skončila v roce 2019 a zahrnovala nová nástupiště, podchod s bezbariérovým přístupem i nový informační systém. Práce tehdy proběhly v rámci dvoumiliardové investice do modernizace traťového koridoru mezi Českým Těšínem a Dětmarovicemi.

Tagy karviná nádraží Karviná opravy nádražních budov Správa železnic
Žádné komentáře