Svaz dopravy má nové vedení. Hanák po 19 letech skončil, vystřídal ho šéf ŽESNAD.cz Sládek

Oldřich Sládek (vpravo) a Jaroslav Hanák (uprostřed). Foto: Svaz dopravyOldřich Sládek (vpravo) a Jaroslav Hanák (uprostřed). Foto: Svaz dopravy

Sládek chce posílit spolupráci všech druhů dopravy.

Kompletní proměnou vedení dnes prošel Svaz dopravy. Jeho členové do čela zvolili na post prezidenta Oldřicha Sládka, stávajícího výkonného ředitele sdružení železničních nákladních dopravců ŽESNAD.cz.

Po 19 letech z čela organizace odchází Jaroslav Hanák, který už znovu nekandidoval. Sládek označil za klíčový úkol svazu spolupráci všech módů dopravy. „Je lepší společně vydělávat peníze, než je utrácet za spory,“ řekl Sládek. Ten stál u vzniku ŽESNAD.cz a vybudoval z něj nejvlivnější organizaci zastupující dopravce na české železnici.

Oldřich Sládek při natáčení podcastu Cesty Zdopravy.cz. Foto: Ondřej Kubala

Oldřich Sládek při natáčení podcastu Cesty Zdopravy.cz. Foto: Ondřej Kubala

Svaz dopravy (dříve Svaz zaměstnavatelů a podnikatelů v dopravě) vznikl po roce 1989. Sdružuje zaměstnavatelské a podnikatelské subjekty, působící ve všech základních i příbuzných oborech dopravy. V roce 1994 se spojil se Svazem průmyslu ČR, jde o nejsilnější podnikatelský svaz v republice.

Svaz dopravy sdružuje 84 organizací, které zaměstnávají přes 70 tisíc lidí. Nové představenstvo Svazu dopravy ČR vstupuje do funkčního období 2022 až 2025 celkem s 16 členy. Sládka v představenstvu  doplní 1. viceprezident Miloslav Černý (České přístavy) a 3 viceprezidenti – Jiří Svoboda (Správa železnic), Miroslav Němec (SÚS Pardubického kraje) a Ludomír Landa (ČSAD MHD Kladno).

Nově se do statutárního orgánu Svazu kromě prezidenta Sládka dostali Michal Krapinec (České dráhy), Vladimír Homola (ČSAD Autobusy České Budějovice), Roman Čapek (PAS Zábřeh na Moravě), Martin Kučera (Letiště Praha), Tomáš Tóth (ČD Cargo) a Lukáš Hradský (Evropská vodní doprava – Sped), kteří doplní stávající členy. Všichni členové představenstva jsou zkušení a úspěšní manažeři a reprezentanti významných dopravních firem.

Valná hromada také jmenovala nové čestné členy Svazu dopravy. Čestným prezidentem se stal bývalý prezident SD ČR Jaroslav Hanák, který po 19 letech svou funkci už neobhajoval, ale nadále zůstává prezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR (SP ČR). Čestnými členy se pak stali dlouholetý výkonný ředitel Svazu dopravy Petr Kašík, bývalý předseda dozorčí rady Karel Havel a také Ivo Toman.

„Nesmírně si vážím toho, že mne valná hromada zvolila čestným prezidentem Svazu dopravy. Novému prezidentovi a viceprezidentům přeji pevné zdraví a hodně štěstí jak v osobním, tak v pracovním životě. Přeji novému vedení hodně sil a výdrže při prosazování priorit v rozvoji dopravy a v neúnavném boji za rovné podmínky pro dopravní firmy,“ říká Jaroslav Hanák, bývalý prezident Svazu dopravy ČR.

Kromě představenstva vybrali delegáti valné hromady nové složení dozorčí rady. Tříčlennou dozorčí radu povede Jindřich Poláček, dále v ní zasednou Richard Latislav a Vladimír Filip.

 

Tagy Svaz dopravy
25 komentářů