dkv-spojujeme

Strojvedoucí Českých drah zapomněl zastavit v Olomouci, expres pak sunul stovky metrů zpět

Lokomotiva řady 151 v čele expresu Českých drah u České Třebové. Foto: Zdopravy.cz / Jan SůraLokomotiva řady 151 v čele expresu Českých drah u České Třebové. Foto: Zdopravy.cz / Jan Sůra

Podle svědků někteří lidé vystupovali přímo do kolejiště.

K nezvyklé situaci dnes došlo na koridorové trati v Olomouci. Strojvedoucí expresu 140 Ostravan ze Žiliny do Prahy zapomněl zastavit na olomouckém hlavním nádraží a pokračoval dál. S cestujícími pak sunul vlak několik set metrů zpět k nástupišti. Podle svědků někteří cestující vystupovali přímo do kolejiště.

Událost potvrdil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. „Vlak měl postavenou vlakovou cestu. Projel tedy na návěst povolující jízdu a nedošlo k žádnému ohrožení bezpečnosti. Vlak měl údajně zastavit zhruba 300 metrů za peronem. Pro výstup a nástup se pak vrátil k nástupišti,“ řekl Šťáhlavský.

V uzavřené facebookové skupině Olomoučáci někteří uživatelé uvedli, že někteří cestující začali po zastavení za hlavním nádraží vystupovat přímo do kolejiště. „Ve vlaku byl trochu zmatek, někteří začali vystupovat přímo do kolejiště. Nechápu, jak toto může někoho napadnout,“ uvedl jeden z diskutujících. „Podle dostupných informací vlakový doprovod upozornil rozhlasem cestující, aby nevystupovali a před pohybem vlaku měl zajistit dveře proti otevření,“ dodal Štáhlavský.

Vlak přijížděl do Olomouce se zpožděním 30 minut, které si přivezl již ze Slovenska. Událostí v krajském městě ho navýšil na téměř 45 minut.

Tagy České dráhy Ex 140 nezastavení vlaku ve stanici
354 komentářů