Středočeští silničáři zavřeli kvůli havarijnímu stavu most v Dolních Břežanech

Poškozená silnice v Dolních Břežanech. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského krajePoškozená silnice v Dolních Břežanech. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje

Prozatímní objížďka vede přes Ohrobec a Vrané nad Vltavou.

Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje dnes s okamžitou platností uzavřela most na silnici II/101 v Dolních Břežanech. Důvodem je jeho stav, který se zhoršil i kvůli porušování zákazu vjezdu pro těžší vozidla.

Jde o most za obcí přes potok ve směru na Zbraslav. „Stav mostu jsme sledovali, ale poslední mimořádná prohlídka ukázala, že provoz mostu není bezpečný,“ uvedla mluvčí silničářů Petra Kučerová.

Krajská správa původně počítala se zahájením oprav až v srpnu v návaznosti na opravy Barrandovského mostu. Mimořádná prohlídka nedovolila udržet další provoz ani v omezeném rozsahu. „Stav mostu se soustavně zhoršuje a hrozí jeho zřícení. V rámci prohlídky jsme zjistili systematické porušování zákazu vjezdu vozidel s hmotností nad uvedenou zatížitelnost. Abychom předešli ohrožení životů či zdraví nebo dalším škodám v důsledku hrozící havárie, musíme bez zbytečného odkladu vyloučit veškerou dopravu z mostu,“ dodala Kučerová.

Most je podle ní podemletý a hrozí pád opěrné zdi a utržení silnice. „Musíme provést nutnou opravu mostu a cca 400 metrů opěrných zdí a sanaci skalního masivu, se kterou začneme ihned,“ podotkla.

Prozatímní objízdná trasa v současné době povede z Dolních Břežan na Ohrobec, přes Zvoli, Vrané nad Vltavou, Zbraslav. „Vzhledem k tomu, že tato trasa není pro převedení dopravy ideální, hledáme vhodnější řešení,“ dodala.

Tagy II/101 Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje Středočeský kraj
14 komentářů