Středočeští silničáři opustí Prahu. Nové sídlo vznikne v Říčanech, využijí zanedbaný areál

Areálu s kancelářskou budovou v říčanské Kolovratské ulici. Foto: Středočeský krajAreálu s kancelářskou budovou v říčanské Kolovratské ulici. Foto: Středočeský kraj

Rekonstrukce nikdy nevyužívaného areálu v říčanské Kolovratské ulici se přiblížila.

Nevyužívaný areál v Kolovratské ulici v Říčanech by měl v nejbližších letech ožít. Rada kraje v pátek schválila vypsání veřejné zakázky na vypracování projektové dokumentace. Cena zakázky je více než 18,3 milionu korun. V areálu by mělo kromě ředitelství organizace vzniknout i cestmistrovství, své výjezdové stanoviště by tu měla mít i záchranka.

Před více než dvaceti lety kraj objekt včetně pozemků převzal a od té doby se s ním nic nedělo. To se za naší vlády mění. Necháme zpracovat projekt, na základě kterého celý areál opravíme a doplníme o další stavby, například o výjezdové stanoviště krajské záchranné služby. Současnou budovu hodláme využít jako ředitelství naší Krajské správy a údržby silnic a sídlo zdejšího cestmistrovství,“ uvedl Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy.

Dosud ředitelství středočeských silničářů sídlí v budově hejtmanství na pražském Smíchově.

„Zub času hlodal“

Pozemek v Říčanech je podle Bendla relativně velký a disponuje veškerými inženýrskými sítěmi. „O celé věci jsme jednali s vedením města Říčany, koordinujeme práce na přípravě. Musí například změnit územní plán. Po následné soutěži dodavatele by se mohlo hned začít stavět,” řekl radní.

Stávající budova podle něj zatím viditelně nechátrá, ale zub času přeci jen zahlodal. „Pokud vše dobře půjde, projektová dokumentace bude dokončena v příštím roce, následně bychom po vydání stavebního povolení rozjeli samotnou realizaci,“ dodal.

Peníze na projekt půjdou z vlastního rozpočtu kraje. Cena za rekonstrukci stávajícího domu a výstavbu dalších objektů v areálu zatím není stanovena.

Tagy Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje KSÚS stavebnictví Středočeský kraj
11 komentářů