Středočeský kraj si nechá za dva miliony udělat video tramvaje do Zdib

Vizualizace tramvajové trati Kobylisy - Zdiby. Foto: Středočeský krajVizualizace tramvajové trati Kobylisy - Zdiby. Foto: Středočeský kraj

Výstavbu kladou investoři do let 2027 až 2029.

Chystaná tramvajová trať z pražských Kobylis do středočeských Zdib by se mohla ještě před koncem roku ukázat veřejnosti ve formě vizualizace a propagačního videa. Středočeská Krajská správa a údržba silnic (KSÚS) na zviditelnění tratě aktuálně vypsala zakázku. Maximálně přípustnou cenu stanovila na 1,95 milionu korun.

„Předmětem výše uvedené veřejné zakázky je zpracování vizualizace a propagačního videa k akci Tramvajová trať Kobylisy – Zdiby. Konkrétně bude zpracována videokompozice stavby tratě (zákres 3D animace do reálného videa) včetně zpracování okolí a animace dopravy,“ stojí mimo jiné v zadávací dokumentaci. Termín pro podání nabídek vyprší 11. října, hotové dílo by mělo být dodáno do dvou měsíců od účinnosti smlouvy.

Novou tramvajovou trať za hranice Prahy o délce přes pět kilometrů připravuje Krajská správa a údržba silnic spolu s Dopravním podnikem hl. m. Prahy (DPP). V povolovacích procesech postupují společně zastoupeni projektantem stavby (Pragoprojekt). Nedávno bylo pro stavbu vydáno první stavební povolení. Vydal jej pražský magistrát a týká se demolice mostu, který převádí starou ústeckou silnici (Ústecká ulice) přes Spořickou ulici.

Trať by měla začínat v zastávce Vozovna Kobylisy a pokračovat v ose současné staré ústecké silnice II/608 až do Dolních Chabrů. Na konci silnice je převedena na její východní okraj a pokračuje do Zdib a dále k obratišti v budoucím terminálu Sedlec. Součástí terminálu Sedlec je i parkoviště P+R s kapacitou 834 parkovacích míst. Projekčně bude tento terminál připraven pro budoucí navazující tramvajové trati do Líbeznic a Odoleny Vody.

Výstavbu aktuálně kladou investoři do let 2027 až 2029.

Plán vedení trati je zde, ve větším detailu na stránkách obce Zdiby.

Tagy KSÚS rozšiřování tramvajových tratí mimo Prahu Tramvajová trať Kobylisy - Zdiby
41 komentářů